Кабінет Міністрів затвердив список нових районів Хмельниччини. Відтепер область матиме 5 районів замість 20-ти: Дунаєвецький (до якого ввійдуть Дунаєвецький, Новоушицький, Ярмолинецький і Городоцький райони), Кам’янець-Подільський (Кам’янець-Подільський і Чемеровецький), Старокостянтинівський (Старокостянтинівський, Старосинявський, Красилівський, Теофіпольський і Білогірський), Хмельницький (Хмельницький, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський і Волочиський) і Шепетівський (Шепетівський, Полонський, Ізяславський, Славутський, місто Нетішин).

У Мінрегіоні кажуть, що карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій. Запевняють також, що послуги, які раніше громадяни отримували в райцентрах, надаватимуться на рівні об’єднаних громад, у Центрах надання адміністративних послуг.
Згідно з перспективним планом, на території Хмельницької області має бути створено 60 ОТГ. Нині до чотирьох районів Хмельниччини – Дунаєвецького, Летичівського, Новоушицького та Старосинявського, які повністю вкриті ОТГ, додався і Славутський. При цьому залишився лише один район, де не створено жодної ОТГ – Віньковецький.
За словами реформаторів, новий районний поділ Хмельницької області враховує такі критерії як чисельність населення, загальна площа території, адміністративний центр та критерії його визначення, кадрова, інфраструктурна та фінансова спроможність органів місцевого самоврядування, виконавчої влади здійснювати повноваження у повному обсязі.
Аргументують зміни тим, що значною мірою функції районних рад та адміністрацій перейшли на рівень ОТГ, райони стикаються із проблемами нестачі фінансів, відтоку кадрового потенціалу.
Проте не всі на Хмельниччині погоджуються із затвердженим поділом. У Славуті, до прикладу, анонсують, що будуть відстоювати своє право бути центром потенційного району. Звертатимуться до влади вищих рівнів і представники Городоцького району. Тут, за словами міського голови Василя Підлісного, не задоволені тим, що територію планують розділити між двома потенційними районами – Дунаєвецьким і Хмельницьким. За планом, який затвердив Кабмін, Городоцька ОТГ буде у Дунаєвецькому районі, а Сатанівська – у Хмельницькому, хоча віддавна це був один район.
І в селищі Ярмолинці на центральній площі біля Будинку рад відбулося віче за участю керівників району, депутатів обласної та районної рад, представників політичних сил, громадських активістів, усіх, кому небайдужа доля району та громади.
“Ярмолинчани висловили бажання, щоб наш район був приєднаний не до Дунаєвецького, а до Хмельницького району. Це вигідно насамперед територіально. Крім того, в об’єднанні з Хмельницьким районом бачимо більше перспектив, більше можливостей для розвитку нашої рідної Ярмолинеччини, – висловлює думку громадськості голова райдержадміністрації Василь Гуменюк. – Для нас важливо, – наголосив керівник, – щоб думка людей була почута, щоб бажання громади взяли до уваги”.