У Карпатах три доби безперестанку лило, як з відра. Нестримна стихія великої води, що мчала з гір сотнями потоків у річки, наробила багато лиха. За попередніми підрахунками, у 180 населених пунктах чотирьох західних областей знищено 22 тисячі домогосподарств і присадибних ділянок. Зруйновано 202 і пошкоджено 620 кілометрів доріг, кількасот мостів.

За масштабами ця повінь руйнівніша стихійного лиха, що спіткало карпатський регіон у 2008 році. На відновлення потрібні мільярди гривень. А де їх взяти, коли економіка шкутильгає на обидві ноги, коли підступний коронавірус смокче бюджет, наче той спрут?! Уряд нашкріб у резервному фонді понад 700 мільйонів гривень. Це — крапля в морі, коштів вистачить лише на невідкладні першочергові потреби.
Президент Володимир Зеленський, який побував у регіоні після повені, запевнив, що гроші ще виділятимуть на ліквідацію наслідків стихії. Не будуть залишені в біді й люди, чиї оселі поруйновані.
На лихо українців першими відгукнулися Сполучені Штати Америки, Італія, Молдова, Ізраїль, згодом — деякі інші держави, Євросоюз. Хто виділив кошти, а хто — транспортні засоби, спецтехніку, спорядження. На підмогу з Угорщини (місця дислокації) прибув багатонаціональний інженерний батальйон «Тиса». Військовослужбовці разом з українцями відновлюють дороги, гідротехнічні споруди, розчищають русла річок.
А тепер перейдемо від проблеми, спричиненої повінню, до приємних новин. Із 1 вересня уряд планує підняти мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень. З 1 січня наступного року вона становитиме 6, а через півроку — 6,5 тисячі гривень. З учорашнього дня зросли прожитковий мінімум, мінімальна пенсія, надбавки пенсіонерам за понаднормовий стаж. Звісно, не зажирують наші співвітчизники від цих подачок уряду, та все ж оте підвищення хоч трішечки покращить, підсолодить гірке життя пересічного українця.
Радує й те, що в державі нарешті розгорнуто грандіозне будівництво доріг у всіх регіонах. Причому цей процес може набрати ще більшого розмаху, адже глава держави підписав зміни до бюджету про додаткове фінансування дорожньої галузі. Тепер облдержадміністрації зможуть залучати додаткові кошти у вигляді кредитів на ремонт доріг місцевого значення, які перебувають у жалюгідному стані.
Упевнений поступ вперед роблять аграрії. За п’ять місяців вони наростили експорт агропродукції більш ніж на два відсотки — до дев’яти мільярдів доларів.
В Україні вже розпочалася підготовка до місцевих виборів, які заплановано на 25 жовтня. «Європейська солідарність», передвиборний штаб якої очолив небезвідомий Олександр Турчинов, першою заявила про свої амбіції. Розгортає діяльність низка й інших партій, яких у нас на папері існує більше трьох сотень. А екс-міністр Олександра Клітіна, яка ніколи не була в політиці, заявила про створення своєї партії. Днями вона розсмішила усіх недолугою заявою, в якій висловила намір боротися з корупцією та за екологію.
Продовжує дивувати й парламент, який, замість того, щоб приймати животрепетні закони для розвитку економіки, бізнесу, для підвищення соціальних стандартів, часто-густо продукує пустопорожні, нікчемні або лобістські закони для збагачення групки людей. Зараз чубляться над п’ятирядним законопроектом про гральний бізнес, який потрібний рядовому українцю так, як зайцю стоп-сигнал.
 Політичний і законотворчий балаган у нашій державі триває. Дурять народ політики. А це ж може вилізти їм боком!