Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 631

Щоб здати аналізи, жителям Солобковецької ОТГ, що на Ярмолинеччині, вже не треба їхати до районної чи обласної лікарень. Це можна зробити в місцевій амбулаторії сімейної медицини. Адже днями тут ввели в експлуатацію автоматичні аналізатори, що придбали за кошти громади. «Лише 15-20 хвилин необхідно для отримання результатів аналізів», — констатує голова ОТГ Сергій КОГУТ, який здав кров першим.

Слід зауважити, що таки значну увагу в громаді приділяють здоров’ю жителів, покращенню їхнього добробуту, розвитку інфраструктури, дбають про школярів і дошколяриків, усіляко сприяють розвитку талантів, впроваджують здоровий спосіб життя, не забувають про ветеранів, пенсіонерів, малозабезпечених… Словом, хто хоче працювати, зазвичай віднаходить можливості, тож роботи на всіх фронтах киплять щодня.
Нещодавно у Солобковецькій ОТГ завершили реалізацію одного з масштабних цьогорічних об’єктів — капітальний ремонт вулиці Тарасівської у Солобківцях. «Проект передбачав: розчистку площі від кущів та дрібнолісся, влаштування дощових водовідводів, грейдерування щебеневого покриття та тротуарів, трамбування ділянки і власне асфальтне покриття, — перераховує Сергій Когут. — Майже всі роботи на ділянці довжиною кілометр завершені».
У зв’язку з карантинними обмеженнями на місяць призупиняли будівельні роботи з реконструкції колишньої Солобковецької середньої школи №1 у Центр позашкільної освіти «Країна мрій», з грандіозним проектом на який виграли у конкурсі, оголошеному регіональним фондом розвитку. «На початку травня, — констатує голова ОТГ, — відновили роботи з реконструкції, розпочали монтаж перекриття другого поверху з металевих балок. Завершили зварювальні роботи, розпочали монтаж металопрофільних листів на перекритті другого поверху». Тож йдуть, так би мовити, за графіком. Нагадаємо: протягом трьох років мають освоїти 12 мільйонів гривень.
Однією з ключових цілей Солобковецької громади є забезпечення своїх жителів комфортними умовами проживання, навіть у найбільш віддалених її куточках. Від початку 2020 року ПП «Спецелектромонтажник 2007» проводило монтажні роботи з поточного ремонту ліній вуличного освітлення на десяти вулицях у Глушківцях. За рахунок місцевого бюджету відновили мережу майже на чотирьох кілометрах, вечірні вулиці освітлюють тепер сорок ліхтарів.
«Ніколи не стоять осторонь життя громади наші добрі друзі, — зазначає Сергій Анатолійович. — Щороку ТОВ «Енселко Агро» спільно з Благодійним фондом «Разом з Кернел» інвестує значні кошти у покращення благоустрою, інфраструктури, підтримку освіти, культури, спорту Солобковецької об’єднаної територіальної громади. Минулоріч бюджет соціального партнерства склав 383909 гривень. Крім цього, підприємство «Енселко Агро» (Кернел) є найбільшим платником податків, щороку поповнює місцевий бюджет громади на понад вісім мільйонів гривень. Завдяки цим надходженням громада має змогу утримувати заклади загальної середньої освіти, гімназію, заклади дошкільної освіти та сільські Будинки культури, будувати водопроводи, ремонтувати дороги, встановлювати вуличне освітлення та інші важливі інфраструктурні об’єкти.
Благоустрій та інфраструктура — це візитівка кожного населеного пункту, — переконаний керівник. — Тому і працювати над ним потрібно постійно. Значну підтримку надають компанії, які здійснюють обробіток земель на території нашої громади. Однією із таких є ТОВ «Енселко Агро». Завдяки співпраці із компанією у населених пунктах громади будуються водогони, ремонтуються комунальні дороги, встановлюються сучасні зупинки та огорожі на кладовищах. Також щороку компанія Кернел своєю підтримкою долучається до проведення масових заходів в громаді. В 2019 році співробітники компанії долучилися до акції «Посади дерево» та створили новий сквер. Представників ТОВ «Енселко Агро» залучено до розроблення стратегії розвитку Солобковецької ОТГ на 2021-2027 роки з питань розвитку аграрної галузі».
У цій громаді, як у хорошій родині, кожен старається бути корисним, долучатися до спільних справ. Тож толокою розчищають чагарники та смітники під дитячі майданчики і зони відпочинку, прибирають територію, на кладовищах, облагороджують-озеленюють вулиці, облаштовують автобусні зупинки, встановлюють-розмальовують баки для сміття із зображенням мультяшних героїв… «Приємно спостерігати, коли жителі об’єднуються і впорядковують, до прикладу, свою ж вулицю, таким чином роблячи своє життя комфортнішим, — зазначає Сергій Когут. — У свою чергу сільська рада завжди готова підтримувати подібні ініціативи». Так історично повелося, якщо працювати, прагнути позитивних змін і до кожної справи братися дружно — результат лише тішитиме.