Сатанівська громада стала переможцем Конкурсу гендерних ініціатив від Асоціації міст України.

У конкурсі короткострокових ініціатив, які сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку, взяла участь і Сатанівська об’єднана громада. Організатори конкурсу – Асоціація міст України, в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст», який впроваджує Федерація Канадських муніципалітетів за підтримки МЗС Канади, звертали увага на такі ініціативи: розбудова місцевого потенціалу, пов’язаного з участю жінок у місцевому економічному розвитку; розширення економічних можливостей жінок; розвиток жіночого підприємництва; розширення участі жінок у прийнятті рішень на місцевому рівні.
Серед 13 переможців – і проект «Жіночий Business Camp з розвитку зеленого туризму в Сатанівській ОТГ». Цю пропозицію підготовлено у співпраці громадської організації «Осередок змін» та Сатанівською селищною радою.
В рамках ініціативи заплановано тренінги для жінок, дводенний тур, а також – розробити 5 туристичних продуктів чи послуг, провести ярмарок спільно з учасницями Business Camp.
Загальний бюджет ініціативи – 97330 гривень, фінансування від проекту ПРОМІС – 94330 гривень та співфінансування з інших джерел – 3 тисячі гривень. Отже, незабаром старовинний Сатанів дивуватиме новими туристичними пропозиціями, до яких докладуть зусиль жінки.