Понад 900 жителів Ставниці Меджибізької ОТГ, що на Летичівщині, невдовзі матимуть воду з-під крана. У населеному пункті тривають роботи з підведення водогону, протяжність якого має бути майже 13 кілометрів.

«За програмою «Питна вода», – розповідає заступник голови ОТГ Олександр Ткач, – з обласного бюджету нам на цей рік виділено 2 мільйони 69 тисяч гривень». Всього ж для реалізації задуманого у Ставниці потрібно 4,5 мільйона, тож чималу суму докладе ОТГ, яка вже провела поточний ремонт артезіанської свердловини на вулиці Костроміна. Сьогоднішня потужність свердловини, за оцінками фахівців, недостатня для повноцінного забезпечення жителів села водою, тож, констатує Олександр Васильович, шукають додаткове джерело наповнення водогону. Є два каптажі, роблять аналіз води.
«Проведення водогону – найнагальніша наша проблема, – констатує староста села Василь Свистун. – Адже вода – це життя. Якщо для побутових потреб, для худоби її можна брати у ставу, то пити і готувати потрібно з якісної. Криниці у нас давно зміліли. КП «Добробут» прокладе труби до кожної хати, адже маємо міні-трактор, централізовано закуповуємо труби й лічильники, які встановлюватимуться на вулиці. В середньому, десь від відстані, одному господарству підведення води до подвір’я обійдеться десь 2500 гривень». За кубометр води ставничани сплачуватимуть 12 гривень.
– З дванадцяти населених пунктів громади водогони є у семи, відзначає Олександр Ткач. – Проте уже скоро без води з крану не залишиться жодне село. На черзі – Требухівці, Лисогірка, Западинці…