Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 396

Хоч яким складним є поточний рік, а об’єднані територіальні громади намагаються втілювати багато корисних справ на побажання жителів.

— Зрозуміло, одночасно реалізувати ту велику кількість планів, які ще на початку року визначаємо для кожного з сіл, неможливо. Проте крок за кроком, навіть у такий важкий час, нам вдалося чимало, — розповідає голова Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади Веліна Заяць.
Керівник зазначає, що в кожному з 51 населеного пункту їхньої громади люди наголошують на головних проблемах — стані сільських доріг, освітленні вулиць, водопостачанні.

— Оцих перших п’ять років з часу створення Дунаєвецької ОТГ – це своєрідне закладання міцного фундаменту для подальших справ, для подальшого розвитку наших сіл, — розповідає Веліна Владиславівна. – Змогли зміцнити суттєву нашу комунальну службу, закупили достатньо потужної техніки – грейдер, великі вантажівки, іншу, і тепер вже використовуємо її для ремонту доріг.
Жителі Дунаєвець бачать, як за ці роки невпізнанно змінилося місто. Скільки збудовано тротуарів, вистелено бруківки на небезпечних колись ділянках, облагороджено міський парк, що стане улюбленим місцем відпочинку.
Сьогодні спрямовуємо головні зусилля на найвіддаленіші села, маленькі, які раніш називали бригадними. Мені приємно чути подяки від жителів сіл Синяківці, Степок, Городиська, Катеринівки, вулиці яких вже освітлюються, — продовжує Веліна Заєць. – А тепер ось наша техніка працює в Малій Побіянці, ремонтуючи місцеві дороги.
Коли спілкувалися з жителями Притулівки, Малої Побіянки, невеличкого села Заглосна, в якому лише зо два десятки жителів, то вони висловлювали побажання, щоб допомогли відремонтувати їхні вулиці, щоб налагодити вивезення сміття та інші.
Усі ці побажання керівництво ОТГ взяло до уваги. Про це розповідає староста Василь Глупак, наголошуючи на хорошій співпраці, що дає конкретні результати.
— Маємо чим похвалитися. Завдяки коштам об’єднаної громади в Малій Побіянці, до прикладу, встановили загорожу біля сільського клубу, перекрили приміщення закладу, адже в цьому була гостра потреба, — розповідає Василь Васильович. – Зробили також ремонт в приміщення нашого дитячого садочку, обгородили його територію. На вході до старостату тепер нова брама, також завдяки турботі керівництва громади.
А нині на трьох вулицях села – МТС, Набережній, Туристичній – працюватиме техніка, ремонтуватиме дороги. Суміш вже завезли. Техніка перейшла до нас з Великої Побійної та з Великої Кужелі, де також була потреба ремонту доріг. Тепер – працюватиме у нас, — додає староста.
Зазначає також, що практично на всіх вулицях проведено освітлення, окрім однієї, на якій необхідно мешканцям зрізати горіхові дерева вздовж ведення лінії електромережі.
— До будь-якої справи, — наголошує Василь Глупак, — треба долучатися і самим жителям. Якщо хочемо змін, треба докладати і своїх рук, не чекати, що хтось це зробить за нас.
І справді, якою б великою не була турбота керівництва ОТГ, старостату, ми всі відповідальні за місце, де живемо. За свій дім, за свою вулицю, за своє село.