Жителі села Коричинці, що на Деражнянщині, приїхали до редакції, аби поділитися радісною новиною: нарешті у них є дорога!

«Головну «артерію», що з’єднує наше село з Вовковинецькою селищною територіальною громадою, тепер можна назвати дорогою. А вона багато років була в жахливому стані, ні пройти, як мовиться, ні проїхати. Хоч щодня нею й дітвору до школи возили, й до лікарень добиралися люди, й до центру ОТГ кожному щоразу треба. Тож і транспорт гробився, й до аварій — не далеко, ще купа всіляких незручностей, — розповідає Валентина Полозова. — Нині ми з односельцями не натішимося: така гарна у нас дорога, як у Європі. А усім причетним до її будівництва не надякуємося! Тож просимо у Всевишнього здоров’я керівництву й працівникам ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг», які за два місяці перетворили наші катакомби на достойну дорогу, й голові Вовковинецької ОТГ Юрію Загорульку, який особисто контролював хід проведення ремонту… А ще дуже хочемо, аби на шпальтах улюбленої газети ці люди кількома словами розповіли про нелегкий свій труд і про наші дороги».
Що стосується специфіки професії чи її складності, працівники обласної служби місцевих автомобільних доріг скромно переконують, що не роблять нічого особливого, просто виконують свою роботу. Про дороги та їх ремонт говорять охоче.
«За будівельний сезон 2020 року, в рамках програми Президента України «Велике будівництво», на Хмельниччині планується провести поточний середній ремонт 137,24 кілометра доріг загального користування місцевого значення. Усі вони внесені до Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах і ремонтуватимуть їх за рахунок субвенції з державного бюджету, — розповідає директор ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» Сергій Дуда. — Якщо бути відвертим: більшість з цих автошляхів «не бачили» ремонту роками, тож людям доводилося користуватися розбитою дорогою, що створювало небезпеку для усіх учасників дорожнього руху».
«Однією з «проблемних» й була дорога «Коричинці–Вовковинці», — констатує інспектор ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» Михайло Байталюк, який керував проведенням поточного середнього ремонту, і, до слова, цей об’єкт став першим у його професійній діяльності, і з ввіреним завданням він впорався на відмінно. — Під час її обстеження ми виявили: дорога в жахливому стані і не придатна для пересування автотранспортом та довозу населення до закладів освіти та швидкої медичної допомоги».
Тендер на проведення поточного середнього ремонту дороги загального користування місцевого значення
О 230508 Коричинці — Вовковинці виграла підрядна організація ТОВ «СТЛ+М». Дорожники виконали великий комплекс робіт: очистили підмостове русло від кущів, очерету та трави; улаштували дорожні корита із переміщенням ґрунту; висипали нижній та верхній шар основи дорожнього одягу із щебеню; планували узбіччя автогрейдером; встелили асфальтобетонне покриття асфальтоукладачем та нанесли дорожні розмітки.
Велике будівництво доріг на Хмельниччині триває. Тож віриться, що на теренах краю всі напрямки-катакомби кануть в Лету, а їм на зміну прийдуть гарні дороги.