отримали днями учні Солобковецької ОТГ. Комплекти контейнерів для збору батарейок, паперу та пластику від благодійного фонду «Разом з Кернел» відтепер будуть у Солобковецькому ЗЗСО та музичній школі.

Три місяці тому Кернел запустив конкурс для екоактивних школярів, вчителів та батьків з регіонів присутності компанії. За звання екогромади та корисні подарунки від компанії змагалися 64 команди з 22 областей України.
Від Солобковецької ОТГ участь у конкурсі взяли дві команди: Тетяна Шипп, головний спеціаліст відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Солобковецької громади, з п’ятьма дітками художнього класу музичної школи та нинішні десятикласники Солобковецького ЗЗСО Андрій Гавриленко та Анастасія Бабій.
Конкурс проходив у два етапи: учасники розробляли свої ідеї та проєкти з впровадження екологічних ініціатив, а потім популяризовували їх у соціальних мережах протягом двох тижнів. Саме за кількістю лайків до конкурсного посту організатори обрали переможців.
«Ми з молодшими школярами подавали на конкурс власний проєкт, як вберегти планету за допомогою розмальованих з мотиваційними написами контейнерів, бочок для сміття, – розповідає Тетяна Шипп. – А Андрій з Анастасією у нас взагалі молодці – дуже активні та ініціативні, постійно організовують челенджі з прибирання територій, проводять найрізноманітніші акції зі збереження довкілля, завжди віднаходять цікаві способи закликати земляків берегти планету, аргументуючи, якими загрозливими наслідками може обернутися для нас наша байдужість. Тож з цим і подавалися на конкурс».
Якою ж була радість усіх солобківчан, надто розробників екопроєктів, коли дізналися, що вони отримали спеціальні призи за креативність.
А взагалі, констатують переможці, креативних ідей у них ще дуже багато, кожна покликана покращувати життя громади. Тож за такими небайдужими активістами – майбутнє. І громад, і України.