Нещодавно Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента, розповів, як планують провести новий обмін полоненими. Тож спершу, за його словами, на непідконтрольну територію Донбасу відправиться місія Червоного Хреста.

До того ж, невдовзі мають визначитися в Офісі Президента із датами щодо нового етапу обміну полоненими. Важливо зазначити, що саме у співвідношенні «100 на 100», можливо, пройде операція. Адже, за словами Андрія Єрмака: «на сьогодні в списках з кожного боку приблизно по 100 людей». Він також наголосив, що пріоритетним завданням Володимира Зеленського є повернення українців з полону Кремля.
Відрадно, що після нещодавніх переговорів радників «Нормандської четвірки», що пройшли в Берліні, за словами Андрія Борисовича, Україна має беззастережну підтримку своїх західних партнерів.
Зокрема на цій зустрічі 11 вересня учасникам вдалося домовитися насамперед, що режим «тиші» буде продовжено попри провокації з боку Росії. І тут доречно додати, що, за словами Дмитра Козака — голови адміністрації Володимира Путіна, — жодних проривів під час перемовин не сталося. Також на переговорах звучало питання про доступ місії Червоного Хреста на окуповані території та обмін полоненими тощо.
Довідково:
Загалом обмін полоненими відбувався у декілька етапів:
7 вересня 2019 року пройшов масштабний обмін за формулою «35 на 35» між Україною і Росією. Отож додому повернулися наші 24 військовополонені моряки та 11 політичних в’язнів, в їх числі й Олег Сенцов.
29 грудня минулоріч після обміну з бойовиками на Донбасі 76 українців повернулися з полону.
16 квітня 2020 року на Великдень 20 наших співвітчизників прийшли додому.
Дотепер приблизно 235 українців є, на превеликий жаль, бранцями на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.