Три кримінальні провадження і дев’ять адміністративних протоколів відкрили правоохоронці за виборчу добу. За цей період поліція Хмельниччини перевірила 105 повідомлень про ймовірні порушення, інформують у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області. Третина всіх зафіксованих цього дня в поліції повідомлень громадян була пов’язана зі скаргами на інтерв’юерів, які проводили всеукраїнське опитування.

Що стосується кримінальних проваджень, то всі вони відкриті за фактами недоотримання та нестачі на трьох дільницях бюлетенів.
Серед дев’яти виявлених адміністративних правопорушень зафіксовано факт появи голови комісії на робочому місці у не- тверезому стані, три факти адміністративного підкупу виборців та незаконної агітації у день виборів, чотири факти пошкодження виборцями своїх бюлетенів та проведення всеукраїнського опитування малолітньою особою. Складено протокол на матір малолітньої дівчинки зі Старокостянтинова, яку залучили до проведення всеукраїнського опитування, і на бабусю дівчинки також – вона під час опитування використовувала ручки з партійною символікою.
Загалом за весь період виборчої кампанії працівники поліції зафіксували 211 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, склали 31 адміністративний протокол та у 6 випадках внесли відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань.