На нещодавньому брифінгу, який провів перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш, він розповів про ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію в області та які заходи вживаються, аби знизити темпи її поширення.

 У області зареєстровано 24783 випадки захворювання на COVID-19, з них 1176 — за минулі вихідні. Разом з тим, за ці дні одужали ще 422 особи, а також зареєстровано 5 нових летальних випадків.
Загалом захворюваність на COVID-19 залишилася на рівні попереднього тижня — близько 3,5 тисячі нових випадків. Середній показник захворюваності в області становить 537 випадків на 100 тисяч населення. Цей показник досить високий, адже є третім в країні після Житомирської та Чернівецької областей. І хоч ситуація на Хмельниччині сьогодні складна, але є контрольованою.
За минулий тиждень в області зареєстровано 211 нових випадків COVID-19 серед медичних працівників, а також ще 2 летальних випадки. Отож обласна комісія з питань ТЕБ і НС розробила та впровадила додаткові заходи, щоб запобігти зростанню кількості інфікувань серед медпрацівників. Тому, крім заборони планових госпіталізацій, тепер не можна відвідувати хворих у стаціонарах.
Чимало зафіксовано порушень «карантину вихідного дня». 54 рейдові групи, до яких увійшли представники Національної поліції та Держпродспоживслужби, працювали в посиленому режимі. Загалом складено 31 протокол про порушення «карантину вихідного дня».
Здійснено перевірки 410 об’єктів, серед яких ринки, заклади громадського харчування, торгівлі тощо. Найбільше порушень фіксувалося у містах: Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Славуті та Городку. Загалом за минулий тиждень представниками Нацполіції складено 283 протоколи.