У листопаді 2019 року Хмельниччині представили нового очільника області. Кандидат юридичних наук, викладач Дмитро Габінет обійняв посаду голови облдержадміністрації. Проте вже за рік він змушений був розпрощатися з високою посадою. І завершальним акордом став звіт голови облдержадміністрації про його роботу за цей період.

Найбільшим досягненням Дмитро Габінет вважає реалізацію президентського проекту «Велике будівництво», адже Хмельниччина – серед лідерів за темпами виконання робіт. Із Фонду регіонального розвитку на розбудову краю виділили 216 мільйонів гривень, майже 150 з них вже освоїли. «З нуля» збудували 2 дитячі садочки, 5 спортивних об’єктів, ще стільки ж шкіл. Крім того, за рік в області звели 21 амбулаторію, для яких закупили шістдесят транспортних засобів. За 80 мільйонів гривень вдалося реконструювати 10 приймальних відділень у опорних лікарнях. Для боротьби з коронавірусом в області перепрофілювали 23 медичних заклади, аби приймати хворих, розгорнули 2259 ліжкомісць. За ініціативи ОДА з обласного бюджету виділили 20 мільйонів гривень, понад 13 мільйонів витратили на ліки. Дмитро Габінет згадав і про боротьбу з нелегальними АЗС. В області таких виявили понад чотири десятки. Словом, позитивних зрушень, переконаний екс-керівник, було достатньо. В чому ж причина звільнення? Розпочинає розповідь з того, що у жовтні 2019 року, перебуваючи у Любліні, він отримав запрошення на співбесіду до Офісу Президента. Спочатку зустрівся із Сергієм Трофімовим, згодом – з Володимиром Зеленським. А потім відбулася ще одна, не надто приємна зустріч. «Мене запросили у Верховну Рада для спілкування з певним «утворенням». Із 14 до 19 години мене просто намагалися «нагнути» і пояснити, що я маю робити. Хто у мене буде замами. Ці заступники, які у мене зараз, їх нікого взагалі не мало бути. А мали бути інші люди, принципи яких я не поділяю. Біля мене мав сидіти умовний радник, який буде приймати рішення. Бо що таке адміністрація? Тут, за їхніми словами, «можна амбарний замок повісити, і нічого не зміниться». Але завдяки підтримці Сергія Трофімова та Руслана Стефанчука, мене все ж призначили на посаду...»

Дмитро Габінет додає, що були недоброзичливці, котрі говорили, що він слабкий і його заступники – також. А тепер окремі депутати (з числа незадоволених) ходили в Офіс Президента з проханням залишити його. Відкриваючи подробиці звільнення, на прохання журналістів, каже: «Це не таємниця і про це треба говорити. У вівторок (17 листопада – авт.) мене запросили в Офіс Президента. Конкретного часу не призначали. Сказали: коли приїдете, тоді і буде. Головне – сьогодні. Я приїхав о 18 годині. Заступник керівника Офісу Кирило Тимошенко зустрів, напоїв чаєм та повідомив: “Прийнято рішення, ми вас звільняємо”. Я спитав: чому? Він відповів: «Я не можу пояснити вам причину, не я приймав це рішення, я просто його до вас доводжу». Я уточнив: «Можливо, до мене є якісь претензії?». На що Тимошенко сказав: «Ні, ви – один з найкращих голів облдержадміністрації України. Ви – у лідерах за всіма показниками», – розповів про деталі спілкування Дмитро Габінет. Екс-керівник сказав, що попри все, вдячний Володимиру Зеленському, адже раніше його призначення на посаду голови ОДА – людини без значних статків, з «Москвичем» у декларації, без досвіду – було би неможливим. Водночас він переконаний, що повідомляти про звільнення голові облдержадміністрації має не заступник керівника Офісу Президента. Цікавилися журналісти, чи знайомий Дмитро Габінет зі своїм наступником? «Познайомився з ним на початку вересня у наметі, в парку Чекмана, коли президент приїжджав. Мені представили цю особу як ту, яка може мені підказати певні моменти, пов’язані з Кам’янцем-Подільським…» Додав, що говорив із Сергієм Гамалієм щодо виборчого процесу. Каже, намагався зробити все, аби до списку від «Слуги народу» не потрапили деякі люди, які туди все ж потрапили. «Зважаючи на те, що ця особа знайома з керівником центрального Офісу Президента, я вважав, він є гарним каналом для передачі цієї інформації туди. Бо, вважаю, що відвертого криміналу не має бути у списках провладної політичної сили. Мене не почули. Спілкувалися переважно на цю тематику». На запитання про плани на майбутнє відповів, що планує жити щасливо. А проситися на якусь іншу посаду не хоче. «Як казав один посадовець: я ще повернуся. Але не сюди і не зараз», – підсумував голова облдержадміністрації. Замінить Дмитра Габінета Сергій Гамалій. Він народив- ся у Кам’янці-Подільському, займається ресторанним бізнесом і вантажними перевезеннями, ніколи не працював держслужбовцем. Найбільшими проблемами Хмельниччини він вважає COVID-19, своєчасне отримання підприємцями відшкодування по- датку на додану вартість та підтримку сільськогосподарського бізнесу.