Ще до початку роботи телефонної лінії, відбулось коротке обговорення з присутніми у зеленій залі болючих питань, що накопичились у селах, які тепер увійшли до Хмельницької ОТГ.

Тому секретар міської ради Віталій Діденко зазначив, що місто вже долучається до їх вирішення. Окремі сільські ради, перед свою ліквідацією, наліво і направо активно роздавали землю, знаючи, що термін їхніх повноважень спливає. Тому люди з цих громад неодноразово висловлювали своє обурення. Тож Віталій Діденко наголосив, що всі звернення від них розглядатимуть обов’язково, і Хмельницька міська рада, в разі потреби, відстоюватиме інтереси селян у суді, аби відновити справедливість.
Першим зателефонував хмельничанин, який скаржився на недобросовісного забудовника, що в неповному обсязі виконує свої зобов’язання перед пайовиками. Також було звернення від хмельничанки, яка розповіла про проблеми, але вже з комунікаціями у житловому комплексі «Приозерний». Згодом пролунало ще кілька дзвінків, в яких висловлювалося незадоволення роботою як комунального транспорту, так і приватних перевізників у місті. Говорилось і про те, що маршрутки завершують свою роботу раніше запланованого, тому жителям неможливо дістатися додому пізньої пори, про небажання везти пільговиків тощо.
У свою чергу Віталій Васильович, занотувавши кожен запит, сказав, що усі звернення громадян взято до розгляду і відповідні структури отримають доручення.