Старосту Лісоводів – села, що лиш нещодавно (з завершенням процесу укрупнення районів) увійшло до Городоцької громади, Ігоря Осику застали за звичними для такої посади господарськими клопотами: вийшов з ладу насос, а водопостачання потрібно забезпечити: зі спеціалістами об’їжджали стихійні сміттєзвалища; вирішували, що робити з деревами, які ростуть на території, де вже заклали фундамент української православної церкви; а ще ж рутинної документації чимало у зв’язку з реорганізацією.
Кажуть, бути старостою нині – гордо, але й приречено, бо дуже відповідально: ти мусиш повністю виправдати покладені на тебе довіру-сподівання влади, стати порадником, другом, справжнім головою сільської родини, відстоюючи і лобіюючи її інтереси та втілюючи плани-прагнення, ти повинен бути справжнім господарником, мудрим керівником, дипломатом і навіть психологом. Стати старостою Лісоводів, славних своїми історією, людьми і традиціями – відповідально вдвічі.

До відповідальності Ігор Петрович звик, адже ледь не два десятиріччя присвятив службі у правоохоронних органах. А чим, так би мовити, живе і дихає ввірений старостат, його проблеми й мрії, теж знає назубок: тут народився і зростав, тут живуть і працюють його батьки, ростуть його діти. Тут, у найріднішому серцю куточку, планує проживати й надалі, тому, переконує, робитиме все від нього залежне, аби завжди відкрито дивитися в очі землякам.
— Проблем вистачає, — не приховує Ігор Осика, — проте, заручившись потужною безумовною підтримкою голови нашої Городоцької громади Неоніли Андрійчук, поступово їх будемо розв’язувати. Серед першочергових: забезпечення безперебійного водопостачання, ремонт каналізаційних систем, нічне освітлення вулично-шляхової мережі… Плануємо ліквідувати стихійні несанкціоновані сміттєвалища, налагодивши регулярний вивіз сміття. Для цього в нас є полігон. Вирішуємо питання зі сміттєвозом. Від комунального господарства громади офіційно оформили нам двох співробітників, які уже нині приступили до повноважень: посипають вулиці протиожеледною сумішшю й таке інше. Чимало роботи заплановано й щодо благоустрою.
Значну увагу планують приділяти у громаді й розвитку спорту, адже майбутнє – за здоровою молоддю. А дітвори у Лісоводах, Богу дякувати, вистачає, тож буде кому на спортивних змаганнях різних рівнів прославляти рідну громаду. «Колись доволі потужний спорткомплекс, якому понад три десятиліття і який, на жаль, вже чимало років не функціонує, взяв нині під опіку наш земляк, народний депутат Олександр Герега, тож група компаній «Епіцентр К» його, так ми мовити, відродить», — розповідає Ігор Петрович.
Планів і задумів насправді багато, є над чим працювати. «Я хочу, щоб розквітало село, вирувало у ньому життя, сповнювалися щасливим щебетом школа й садочок, здійснювалися дитячі мрії – для цього ми, дорослі, й працюємо», — запевняє староста.