Виступ депутатки від «слуг народу» Мар’яни Безуглої на міжнародному енергетичному форумі викликав шок у мислячих і грамотних українців.

Аби не упустити з нього жодного слова, і не перекрутити сказаного, зацитую його повністю. Добре, що він був коротким:
– Маємо те, що ми маємо і маємо це виправляти… е… що… е…щодо… е… У рамках нашого комітету і е… енергетичної безпеки, знову ж уже було сказано е… щодо того… крім… е… крім… е… саме…. е… електрики і пита… того наскільки важко знайти баланс е між імпортом і е… цінами для населення.
Але тим не менше треба прямувати до… е… власних потужностей. Це і питання і приєднання до… е… знову ж таки європейського простору. І це опрацьовується… е… Сама ціль в тому, щоб в рамках енергетики як такої, тобто енергетичних питань… е… Це і логістичний компонент і різні категорії теж доповнити, тому що з питань з позиції національної безпеки тут більше загальні такі речі, що я можу казати… е… це надзвичайно важливо, щоб ми його досягли протягом найближчих років і вивели це в політич… і не тільки це в економічну площину, а і зберегли той політичний наратив. Вірніше той політичний діапазон, що прийнятний для народу».
Як було анонсовано, у зібранні взяли участь 500 гостей із 45 країн.

Кіндер-сюрприз
Якщо хтось здатний щось зрозуміти з цієї абракадабри слів і фраз, то я не зміг второпати нічого. Тож мимоволі поцікавився освітою «слугині, служанки, служниці, служки народу». І був здивований солідним послужним списком...
Виявилось, що вона закінчила Національну медичну академію імені О. О. Богомольця, а також навчалася у Військово-медичній академії. Відвідувала курси НАТО при держдепартаменті США. Потім вирішила податися в політику.
Тепер Мар’яна Безугла не хто-небудь, а заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки! Мабуть має допуск до державних таємниць.
Ще за темою: вона голова підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, заступниця голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.
Діапазон діяльності Мар’яни Безуглої настільки широкий, що його ні розумом осягнути, ні оком охопити. Депутатка — член групи з міжпарламентських зв’язків з різними державами: Сполученими Штатами Америки, Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Федеративною Республікою Німеччина, Королівством Швеція, Китайською Народною Республікою,  Канадою, Естонською Республікою, Республікою Польща.
Як парламентерка спілкується із зарубіжними політиками і діячами, коли навіть українською мовою не може чітко сформулювати свої думки?
Паралельно, чи за сумісництвом, 32-річна жінка переймається долею тварин. Увійшла до складу міжфракційного об’єднання «Гуманна країна», створеного за ініціативи UAnimals.
Рушії таланту
Хто просував Мар’яну Безуглу у парламент — загадка із загадок. Станом на 10 липня 2019 року її виборчий фонд склав мільйон 391 тисячу 500 гривень. З них сама Мар’яна Безугла внесла тільки 50 тисяч, а решту — сім щедрих тіток і дядьків, які несподівано повірили в її перемогу. «Спонсори», (о диво і співпадіння!) кожен окремо вніс у фонд по 149 тисяч 500 гривень.
Маючи таких «благодійників», вона у своїй програмі пообіцяла боротися з корупцією.
Не знаю, які результати її діяльності у парламенті, але мене зацікавив фрагмент із нещодавнього інтерв’ю Мар’яни Безуглої на медичну тему, адже вона за фахом терапевт. Її міркування з приводу коронавірусу мали би бути зрозумілішими, ніж про енергетику. Однак, мене спіткало розчарування: Знову алогічний потік незв’язаних між собою слів: «Щодо локдауну, ми вже бачили тенденцію зменшення захворюваності, е…. Це, звісно, можна судити в повній мірі по кількості тестувань, по кількості верифікованих хворих, тому що, е… кількість тестувань і цієї верифікації варіюється, можна судити по кількості госпіталізації, по кількості випадків складних, по смертності, летальності, е…. Ця тенденція все-одно йде на спад, а локдаун має її закріпити. Тобто так, щоб ми вийшли на плато… омріяне і далі це закріпили ще вакцинацією»...
Якщо не пиріг, то не пирожися!
Ну а насамкінець розповіді про «нове обличчя» і «надію нації» в українській політиці — фрагмент дискусії Мар’яни Безуглої з представником «старої гвардії», колишнім народним депутатом Михайлом Добкіним. Він поцікавився в учасниці енергетичного форуму чим відрізняється трубопровід від продуктопроводу. У відповідь — сум’яття і набір нісенітниць.
Українська приказка в таких випадках каже: «Якщо не пиріг, то не пирожися, а як не тямиш, то не берися». Тож чи варто тепер дивуватися, що з такими «фахівцями» і «лідерами» у нас коїться безлад в енергетиці і не тільки.
Не хвилюйтеся, я просто хотів з’ясувати рівень вашої компетентності.
А далі опонент у пориві відвертості прямим текстом заявив, що її місце у божевільні. На останню репліку Мар’яна Безугла образилася і покинула студію.
Я не поділяю брутального тону Михайла Добкіна у спілкуванні із жінкою, тим паче народною депутаткою, але його обурення можна зрозуміти.
Для мене звання парламентаря є високим. І я завжди готовий писати про них із шанобливістю та повагою. Але і особи, які опинилися у цьому статусі, мають поважати його і не виставляти себе на посміховисько. Бо цим вони дискредитують владу і виборців та принижують мою рідну державу.