Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 506

  

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій представив громадськості свій звіт за 100 днів роботи.

Перше на чому наголосив Сергій В’ячеславович це те, що протягом січня 2021 року був сформований керівний склад обласної державної адміністрації: призначено першого заступника та 3-х заступників голови облдержадміністрації. Він дав коротку характеристику кожному і одразу перейшов достану справ медичної галузі, проблеми якої вкрай важливі на тлі невщухаючої пандемії наголосивши про таке:

–  завершено будівництво 7-ми приймальних відділень, ще на 3-х об’єктах роботи будуть завершені протягом місяця;

– для оснащення приймальних відділень 10-ти опорних лікарень придбано за кошти державного бюджету 7 комп’ютерних томографів (85,8 млн грн), 6 рентгенівських діагностичних систем (29,42 млн грн), 7 апаратів УЗД (11,54 млн грн), які наразі монтуються у відремонтованих приміщеннях.

– Всеукраїнська Рада захисту прав і безпеки пацієнтів надала цільову благодійну допомогу Хмельницькій обласній лікарні – сервер для зберігання даних та медичних зображень в рамках боротьби з епідемією СОVID-19;

– забезпечено укладення договорів із 23 закладами з НСЗУ на отримання ковідних пакетів;

–  обласному бюджеті по ковідному фонду зарезервовано 40 млн гривень, вже виділено 10 млн на ліки та вироби медичного призначення;

– активізовано страхування медичних працівників, що надають допомогу хворим на COVID-19, розпочато вакцинацію медичних працівників.

Але медицина – це не лише ковід, тому на цей рік заплановано і такі кроки:

– модернізація комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний протипухлинний центр» Хмельницької обласної ради (12 млн. грн.)
– завершення будівництва КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» (ініціють виділення 79 млн. гривень: 71,1 з ДФРР та 7,9 з обласного бюджету).
– придбання лінійного прискорювача, на що в проекті бюджету закладено 20 млн. гривень.

Зупинився голова адміністрації і на питаннях соціального захисту, проаналізувавши виплати та рівень зарплат, допомогу сім’ям при народжені дітей, забезпечення житлом, надання субсидій та державної допомоги.

 Не оминув увагою політичне та економічне життя області, здобутки та проблеми АПК, розвиток освіти, культури, архітектури та містобудування, захисту довкілля тощо.

Більш розгонуто інформація викладена за посиланням https://www.adm-km.gov.ua/?p=91844