Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 649

«З великим задоволенням читаємо на сторінках «Подільських вістей» матеріали про життя громад Хмельниччини. З їх створенням, мабуть, існує негласне змагання: у кого більше досягнень, хто зміг реалізувати більше справ на користь людей, – пишуть у листі до редакції жителі села Ружичанка Хмельницького району. – Є чимало позитивних зрушень в і Розсошанській громаді, яку очолює Василь Дячок.

Наше село Ружичанка також увійшло до складу цієї територіальної громади. Ми задоволені тим, що тепер у селі є вуличне освітлення, що замінили дах на приміщенні котельні, проклали водогін, розпочали будівництво дороги та й загалом останнім часом зроблено чимало.
Проте є ще гострі питання, на які хочемо звернути увагу. Вони торкаються всіх жителів села, але особливо — дітей. І ми, дорослі, зобов’язані спільними зусиллями, єдиною громадою нарешті вирішити їх…»
У листі за підписом 60 осіб розповідають, що в селі дуже потрібен тротуар із твердим покриттям. У негоду дістатися до дитячого садочка — проблема. Грязюка, вода — все затримується у вибоїнах. Щоб оминути їх, люди змушені йти через город Лесі Сторожук. Це наболіле питання для батьків, які змушені проїжджою частиною дороги нести дітей на руках, для тих, хто добирається до амбулаторії, школи, церкви, наболіле, зрозуміло, для господарки городу, через який протоптують стежину, шукаючи сухе місце. Жителі підтримують Лесю Сторожук і одностайні в тому, що тротуар потрібен від її будинку на вулиці Гоголя до вулиці Молодіжної, де розміщений дитсадок.
Переживають також люди, чи продовжиться розпочате будівництво дороги від Молодіжної до колишнього господарства «Колос», протяжністю 410 метрів. Щебінь розгорнули, а подальші роботи не ведуться. Можливо, не вистачить коштів і дорога, на яку так сподівалися, залишиться незавершеною? — ставлять запитання.
Прокоментувати листа ми попросили керівника Розсошанської громади Василя Дячка.
– Ми завжди прислухаємося до побажань жителів усіх сіл нашої громади. І багато з них вносимо у плани подальшої роботи. Проте одночасно реалізувати всі звернення, зрозуміло, не вдасться жодній із громад. Та поступово, крок за кроком, нам вдасться втілити в життя найважливіші задуми.
Нещодавно я виїжджав у Ружичанку, поспілкувався з жителями. Через те, що минулого року тут вели водогін, частина дороги пошкоджена. Потрібен був час, щоб земля втрамбувалася. Вже у  травні, сподіваюся, розпочнемо роботи.
Думаю, зможемо підсипати щебенем і дорогу, про яку згадують люди. Попередній шар нерівномірний, подекуди зруйнований. Тому необхідний ремонт. Добре, що жителі тримають постійний діалог з керівництвом громади. Саме він сприяє багатьом добрим справам на користь людей, — каже Василь Дячок.