У Хмельницькому відбулася зустріч керівників і представників низки всеукраїнських та регіональних громадських організацій. Проведення заходу зумовлене конкретними загрозами національній і громадській безпеці та правам громадян України.
Насамперед учасники робочої зустрічі висловили протест блокуванню на рівні вищих державних інстанцій, особливо у Верховній Раді, процесу прийняття  Закону України «Про територіальну оборону України» (реєстр. №  4504 від 16.12.2020 року). 

В умовах постійних загроз вторгнення в Україну військ імперської Росії правова неврегульованість всенародного захисту України несе значні ризики територіальній цілісності й незалежності нашої держави та може призвести до непоправних втрат серед військовослужбовців, не підготовлених належним чином добровольців і цивільного населення.
Значні загрози громадській безпеці  несуть виявлені активістами посягання співробітниками правоохоронних органів і суддів  на основоположні права громадян, передбачених Конституцією і законами України та імплементованими Україною міжнародними правовими актами.
Зокрема, на зустрічі обговорювалися факти приховування прокурорами, слідчими і суддями особливо резонансних злочинів у сферах земельних відносин, екологічної безпеки та збереження історичної і культурної спадщини на Хмельниччині, відкриття кримінальних проваджень на основі сфальшованої інформації, незаконне стеження за громадянами з допомогою спеціальних технічних засобів, використання психічно хворих осіб для провокування людей на протиправні вчинки фальшування суддівських дозволів з метою протиправного збирання інформації, внесення неправдивих відомостей до Державного реєстру досудових розслідувань слідчими територіального управління ДБР.
Також визнані неприпустимими для правової держави надто поширені факти нехтування конституційними інформаційними і процесуальними правами громадян,  Європейської Конвенції керівниками Хмельницької обласної прокуратури і територіального управління ДБР у м. Хмельницькому, впровадження «понять» кругової поруки, що проявляється у відмові від розслідування наданих громадськими активістами відомостей про належність до організованих злочинних угруповань деяких прокурорів, слідчих або суддів, вчинення ними дій з ознаками службових та інших злочинів.
На зустрічі також визнано вкрай важливою потребу спільного захисту прав на виживання українського народу, особливо найбідніших громадян, у зв’язку з діями представників олігархату в органах влади, спрямованими на чергове значне непідйомне нарощування цін на природний побутовий газ.
За підсумками зустрічі одностайно прийняті рішення направити у вищі органи державної влади України і повноважні міжнародні інституції, в антикорупційні громадські організації та органи масової інформації публічні громадські заяви відповідно до обговорених проблем.