З 1 липня вступає у дію закон, що містить лазівки для придбання неньки-годувальниці іноземцями. Тож патріоти зібралися під приміщенням Конституційного суду, який мав слухати питання про невідповідність означеного закону Основному Закону.
І тут, сталося нечуване: голову Конституційного суду Олександра Тупіцького і його колегу Олександра Касьмініна в зал засідань не пустила державна служба охорони. Хто віддав наказ?

У Володимира Зеленського є алібі. Гарант Конституції в той день перебував на Хмельниччині, де виступив на засіданні Палати Конгресу місцевих та регіональних влад, яка перетворюється на політичну силу без національної ідеї. Реалізується проект неофеодалізму. У селах через своїх ставлеників правитимуть «лендлорди», а у крупних населених пунктах з допомогою муніципальних формувань – «бургомістри». Поняття «самоврядування» замінили на «владу».
ЗМІ поширюють чутки про підготовку до дострокових виборів. На що опосередковано вказують поява політичної реклами і пожвавлення опонентів. Тон задає Петро Порошенко, який застосовує до Володимира Зеленського ту ж риторику, яку той вживав до нього 2 роки тому: корупція, кортежі, позички у МВФ.
«Демократи» не стали панькатися із «сивочолим гетьманом» і викликали у СБУ, інкримінуючи закупівлю вугілля в Росії у 2014-2015 роках. Зрозумівши, що чистим йому з халепи не виплутатися, Петро Порошенко голослівно вирішив вимазати дьогтем конкурента: «Нехай зараз Володимир Зеленський пояснить, чому у 2020-2021 роках на мільярд доларів купує електроенергію і вугілля з окупованих територій і Росії».
На роль «кепського олігарха» призначили Віктора Медведчука. Він сидить смирно, як миша під віником. Так уже було перед виборами 2004 року.
Користуючись нагодою колишній викладач російської мови і двічі керівник СБУ Валентин Наливайченко вирішив одним пострілом вбити двох зайців: звинувативши Петра Порошенка у призначенні Віктора Медведчука повноважним представником України на переговори у Мінську. Натомість інший екс-керівник СБУ Ігор Смешко пригадав Валентину Наливайченку навчання в Інституті КДБ СРСР. У свою чергу опальний народний депутат Олександр Дубінський дорікнув Ігорю Смешку за те, що його перший заступник генерал Володимир Сацюк нині переховується в Москві. Ну, а сам Олександр Дубінський за взаємини з Росією потрапив під санкції США.
До списку підозрюваних у співробітництві з «бурим ведмедем» можна додати очільника МЗС Дмитра Кулебу. Він обурився, що його не запросили на червневий саміт НАТО. І таким чином підтвердив «кремлівський наратив» – нас туди не збираються інтегрувати.
Аби виправити конфуз, Офіс Президента, повідомив, що Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським обіцяв підтримати на саміті євроатлантичну інтеграцію України та надання їй Плану дій щодо членства в НАТО. На цей «фейк» з Вашингтона надійшло спростування. Українську заяву негайно відкоригували і тепер у ній сказано: «Джо Байден запевнив, що позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня». Зрештою на саміті таки підтвердили можливість інтеграції України але без конкретних термінів.
Поки громадяни стежать за маніпуляціями «блазнів», які відволікають увагу, ЦВК під надуманим приводом відмовила у праві на проведення референ- думу тій ініціативній групі, яка зверталася до Конституційного суду проти торгівлі землею і передачу її у державну власність. Натомість зареєструвавши іншу, яка виступає за її розпродаж.