У День Конституції України група громадських активістів прийшла в Хмельницькому на Майдан Незалежності, аби відзначити цю видатну подію та засвідчити свою любов до Основного Закону.

Саме він гарантує право на працю, гідний рівень життя, безкоштовне медичне обслуговування та освіту, повагу до особистості.
Високі соціальні стандарти і моральні цінності, закладені в Основному Законі, беззаперечні. А ось те, як ми їх відстоюємо — результат нашої пасивності.
Як би ми щасливо і заможно жили, якби громадяни відстоювали його до останнього подиху!
На площу прийшли 52 особи. Решта сподівається на інвесторів, філантропів, месій, інопланетян та благодійників. Тільки не на свою волю й активність. Забуваючи, що Конституція — це фундамент для становлення громадянського суспільства. Її захист така ж аксіома, як суверенітет і територіальна цілісність України.
Конституція — проект нашої держави! Він може бути реалізований тільки за допомогою громадян. Бізнес і комерція — космополітичні.
Кожна стаття Конституції — це сплав волі і мудрості. На жаль, 25 років вона порушується, передусім, очільниками держави, які не вгавали в намірах її змінити на власну користь.
Тож активісти прийшли на акцію з гаслами про заборону торгівлі українською землею і розблокування роботи Конституційного суду. Попри всі інсинуації — він найвищий авторитет у державі.
Відомий дисидент, голова Комітету захисту української землі Кузьма Матвіюк звернув увагу, що вже у першій статті сказано: Україна є соціальною державою. Але цей імператив не виконується. Мільйони українців злидарюють і змушені покидати Батьківщину у пошуках кращої долі.
Він також підкреслив, що згідно з статтею 13 Конституції земля та її надра є об’єктами права власності українського народу. І ніхто без його волі не може ними торгувати.
Учасники зібрання прийняли звернення до Президента України, як гаранта Конституції, з вимогою добиватися неухильного її виконання.