Скільки років нам намагалися втовкмачувати, що «сільській культурі», з якою ототожнювали українських артистів, нізащо не зрівнятися з «вибраними», котрі мають московську прописку. Та як тільки нам вдалося бодай трохи поперти потужну русифікацію, з’ясувалося, що в нас немало талановитих, навіть неперевершених митців. Проте в культурному (і не лише) оточенні все ще достатньо всілякого непотребу.

Це я про привозного спеціаліста з Ульяновська, маркетолога Славу Баранського, якого так зачарував тухлий російський реп Васі Басти, що він поспішив заявити у соцмережі: «сельскую тупость победит только народ, кладущий болт на ценности села. …Зачем вам Моргенштерн (популярний в Росії виконавець, в піснях якого мат на мат лягає — авт.), если есть сельская «Плине кача». Ось так цей виродок із одного з найдепресивніших міст Росії, зі своєї «висоти» вирішив навчати нас «міській культурі», зачіпаючи дорогі українцям символи. Коли ж Славу притиснули, як муху до скла, він потім плакався у тих же соцмережах, що то був жарт для близьких.
Та, схоже, дозвіл президента Зеленського на відвідування України російським виконавцем Кіркоровим дуже навіть серйозне рішення. Чорний список, знаємо, існує, до нього внесли, до речі, імена вже згадані Моргенштерна, Басти. Дивним чином, правда, Вася Баста прорвався в клуби Києва й Одеси. Можливо, зіграло роль те, що його дідусь із Кривого Рогу. До заборонного списку мали внести й Кіркорова. Наша рідна СБУ чітко описала підстави для заборони в’їзду Кіркорова в Україну, а Зеленський, мабуть, у пам’ять про «Любов у великому місті» викреслив Філю зі списку поганців. До речі, в січні цього року Литва внесла Кіркорова у список небажаних осіб терміном на 5 років через те, що він «свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України». А ми даємо зелене світло. Бо ж якби не «реабілітація» Філі, то довелося би заборонити до показу й фільми, де знімалися Кіркоров і нинішній політичний діяч.
І ще одна любов взяла в полон нашого президента. До олігархів. Цей закон наділить Зеленського одноосібним правом вирішувати, хто олігарх, а хто ні. Тож вносити в список олігархів і викреслювати з нього будуть, наймовірніше, за гроші, причому великі. Цьогорічні рейтинги Forbes прямо обкладинками тицяють, що олігархи за нинішнього президента збільшили свої статки в декілька разів у порівнянні з минулими роками.
Та рятувати державний бюджет, тобто віддуватися за олігархів, будуть ФОПи, дрібні фермери, звичайні громадяни. На догоду великим дядькам, не припиняється і зростання тарифів. І в цьому — зрада сподівань виборців і зрада принципів улюбленого мільйонами Голобородька.
Та не будемо проводити паралелі з кіногероєм. Факт державної зради — зриву операції щодо «вагнерівців», у чому і зізнався наш президент у нещодавньому інтерв’ю — це вже не смішне кіно. Чи може людина, яка наплювала на ретельно пропрацьовану операцію із затримання росіян, напряму причетних до збиття малайзійського Боїнга, Іл-76 та війни в Сирії, і яка просто «злила» спецоперацію, заслуговувати на довіру?