День громади – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто залишається вірним давнім місцевим традиціям та шанує славетну історію рідного краю. Це свято єднає всіх жителів, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє.
Сьомого серпня Дунаєвецька громада відзначила шосту річницю від дня свого народження.

Як і годиться, відкриваючи етнофестиваль «Подільська Підкова» в селі Дем’янківці, міський голова Веліна Заяць привітала всіх жителів громади та гостей із цим знаковим днем і побажала миру, міцного здоров’я, достатку та злагоди. Також вона вручила подяки меценатам за надану допомогу у проведенні святкових заходів, а саме: Руслану Петльованому – директору ТОВ «Ситний Двір», Сергію Боднару – директору ФГ «Подільська Марка», Наталії Немеришиній – керівнику Західного представництва ТОВ «УкрМілкІнвест», Олександру Огуйю – керівнику Західного Кластеру Кернел ТОВ «Енселко Агро», Василю Мартюку – директору благодійного фонду Контінентал Фармерз Груп «Мрія», В’ячеславу Камінському – директору (ТМ «Віньковецький Смак»), Віктору Страхоцінському – ТОВ «Верест», Григорію Павлову – ТОВ «Нафто Інвест», Анатолію Ференсу – МПП «Айстра», Олегу Тимофієву – директору ТОВ «Генетик».
Із теплими вітальними словами звернулися до присутніх на заході поважні гості – народний депутат України Олександр Герега та депутат Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.
На гостей свята чекало чимало цікавих сюрпризів та подарунків: майстер-класи від майстрів автентичного декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, фотозони та тематичні інсталяції, святкова безпрограшна лотерея від народного депутата України Олександра Гереги та депутата Хмельницької обласної ради Уляни Ткаченко, забави для дітей під назвою «Калейдоскоп розваг» та подарунки для молодят.
На сцені під гучні оплески виступили творчі колективи громади, представивши концертну програму під назвою «Голосиста веселкова – «Подільська Підкова».
Також своєю оригінальністю вразили й «старостинські хатинки», наповненні співом і сміхом, а головне – стравами національної кухні, якою частували всіх охочих, які, до речі, мали змогу познайомитися зі справжніми музейними експонатами, на мить відчувши неповторний український колорит.
Однак найбільшим подарунком від народного депутата Олександра Гереги та депутата Хмельницької обласної ради Уляни Ткаченко був феєричний виступ зіркової гості Андріани, яка своїми веселими та запальними піснями подарувала глядачам незабутні емоції.
А на завершення дійства молодь розважалася на святковій дискотеці під музичний супровід Dj Vanyo.
Отож цьогорічний День громади направду пройшов яскраво та весело, залишивши масу приємних вражень.