Відбулася зустріч керуючого справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлії Сабій із спостерігачами місії ОБСЄ Джеймсом Бігусом та Елеонорою Емкіч, які представляють чернівецький офіс організації. Під час спілкування сторони обговорили заходи щодо запобігання поширенню COVID-19, підтримки бізнесу в мовах карантину, заходи щодо запобігання насиллю в сім’ї тощо.

«Ми раді вас вітати. Це уже не перша наша зустріч і ми й далі готові до співпраці та комунікації», - зазначила Юлія Сабій.
Найперше представників ОБСЄ цікавив досвід та готовність Хмельницького до чергової хвилі COVID-19.
Начальник управління з питань цивільного захисту населення і охорони праці Юрій Корева зазначив, що якщо аналізувати загальну ситуацію по місту, то можна сказати, що минулої весни в Хмельницькому справилися з викликом та навантаженням. За період спаду зроблено висновки та напрацювання.
Також Юрій Миколайович зазначив, що система охорони здоров’я готова до нової хвилі захворюваності на COVID-19.
Говорили сторони й про підтримку малого та середнього бізнесу в умовах пандемії.
Юлія Сабій зазначила, що міський голова та депутати розуміють важливість підтримки бізнесу та роблять конкретні кроки в цьому напрямку.
Окремо зупинилися на темі насилля в сім’ї в період карантину.
Так, керуючий справами розповіла про діяльність Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
«Фахівці центру на постійній основі працюють із сім’ями, які потребують допомоги та підтримки. Ця робота проводиться системно», - зазначила Юлія Сабій.
Цікавили спостерігачів і питання дотримання гендерних квот в органах місцевого самоврядування.
Юлія Сергіївна запевнила, що при прийомі на роботу насамперед орієнтуються на фаховість кандидата. Також розповіла про можливість стажування для молоді в структурних підрозділах міської ради, де кожен зі стажерів може продемонструвати свої професійні якості та в подальшому отримати пропозицію щодо працевлаштування, за наявності вакансій.
Загалом розмова вийшла цікавою та продуктивною із впевненістю в подальшій співпраці.