Доки не поберуться — любляться, а поберуться — чубляться. Це прислів’я влучно характеризує партію «Слуга народу», яку на хвилі народної ейфорії привів до влади Володимир Зеленський. Новоспечена політична сила, пообіцявши швидко покінчити з бідністю в державі, справді береться за все, реформує, аж гай шумить. На жаль, з українського порога не те, що не видно золотих гір, не видно навіть просвітку для переважної більшості простих людей, особливо ж — пенсіонерів, які ледве зводять кінці з кінцями. Найсвіжіші опитування свідчать, що основною проблемою українці вважають низькі зарплати і пенсії, а вже потім — війну на Донбасі, корупцію, тарифи.

 Парламентська монобільшість «слуг» галасує, що розвиток, прогрес і процвітання держави вперто гальмує опозиція, якій, мовляв, підігравав їхній однопартієць — Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Значить, треба його зняти. І зняли, очевидно, домовившись про це на засіданні «Слуг народу» у Трускавці, де під керівництвом глави держави, за участю керівників силових відомств корегували подальший курс реформ. Прощальна депутатська вечірка з танцюльками, де запалювавав усіх неперевершений ді-джей, голова парламентської фракції Давид Арахамія, показала, як народні обранці переймаються добробутом народу.
 Щодо обрання нового спікера в парламенті, яким прогнозовано став наш земляк Руслан Стефанчук, то це була далеко не головна подія останнього часу. Позавчора в Києві відбувся важливий саміт Україна-Європейський Союз за участю Президента нашої держави Володимира Зеленського, президента Європейської ради Шарля Мішеля і голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Він приніс довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, що докорінно змінить ринок українських авіаперевезень, зробить подорожі українців за кордон дешевшими і доступнішими. Єврокомісія виділила нашій державі 600 мільйонів євро другого траншу макроекономічної допомоги. Дано тверду обіцянку запустити інвестиційний пакет в економіку України в розмірі 6,5 мільярда євро. Також гарантовано підтримку в протистоянні з Росією. Сторони ухвалили спільну заяву з 25 пунктів, яка стосується всіх сфер співпраці між Україною та ЄС.
 Подаючи руку допомоги, європейські та американські партнери вимагають, щоб ми пришвидшували реформи в економіці, судочинстві, посилювали боротьбу з корупцією та казнокрадством. Вони не хочуть кидати гроші на вітер і занепокоєні тим, що обсяг «сірої» економіки України складає майже 30 відсотків внутрішнього валового продукту! Цю цифру озвучив днями на Київському міжнародному економічному форумі голова Національного банку Кирило Шевченко. Тобто олігархи, бізнесмени, підприємці приховують величезні кошти від оподаткування. А щоб все було шито й крито, підгодовують політиків, держслужбовців, правоохоронців. Їм і чиновницькій братії добре, але тільки не пересічному українцю.
 А добре може бути всім українцям, бо наша економіка має значний потенціал у багатьох галузях, особливо — в аграрному секторі, який цього року виріс на 8,4 відсотка. Високі темпи валового зростання, зокрема, зернових і олійних культур. Їх експорт постійно нарощується. Нові зарубіжні ринки завойовує птахівництво, ягідництво. До речі, нещодавно сталася знакова подія — в США і Канаду вперше відправлено українську малину, з вирощування котрої займаємо сьоме місце в світі.
 Все це радує, однак українець стане заможнішим лише тоді, коли багатство нашої землі, надр належатиме всім, а не вибраним.