Найгучнішою подією в Україні ЗМІ оголосили обшук у колишнього міністра економіки Олексія Любченка. Його проводили аж три відомства: НАБУ, САП і СБУ. Тепер кожне запише собі по одній перемозі над корупцією. В сумі їх вийде три.
Серіал обіцяє продовження: нишпорять також у офісі ДПС і його начальника Євгена Олейнікова. З трофеями не густо. Але тема хвилює уяву.

Тож я не став чекати, коли ситуацію обсмокчуть проплачені політтехнологи, а звернувся за коментарем до незаангажованих дідуся і бабусі, які гуляли в парку з онуком.
— Від обшуку до вироку, як до Києва навкарачки, — почала старенька. — Скількох посадовців затримували, а де результати? Який дурень триматиме компромат на себе в кабінеті?
— Цей спектакль має відвернути увагу від скандалу, пов’язаного з розслідуванням «Пандори Пейперс», де журналісти звинуватили у виведені в офшори 40 мільйонів доларів Володимиром Зеленським та його спільниками. Лицедії кермують державою. Тому маємо безперервні постановки. Люди не встигають їх осмислити, — висловив припущення битий в тім’я «порохоботами» і «зеленоботами» дідусь.
 — А мені подобаються «відосики» і концерти «95-го кварталу», — втрутився у розмову онук, — хочу теж грати на роялі без рук, як Володимир Зеленський. Може і мене на державну посаду оберуть. Навчання перевели на дистанційне, гуртки і секції не працюють. Маю досить вільного часу для репетицій.
Шкода, що цієї похвали не чув сам Володимир Олександрович. Він, начебто, перебував у Глазго. Там, де чоловіки ходять у спідницях. Як у його каденцію, на гей-парадах у Києві. Лідер нації збирався виступити на кліматичній конференції. Ведучий Джон Кері навіть оголосив про це присутнім. Кинулись шукати нашого гаранта, а той кудись щез. Конфуз?
Проте кмітливість і тут виручила тертого КВКашника. Другого дня він десь записав «відосик». Без глядачів у залі. Цей «інформаційний продукт» українцям подали, як виступ на саміті. Для чого ж було теліпатися чартерним рейсом за тисячі кілометрів? Сюжет можна було зварганити на Подолі, чи Куренівці.
Хоча, відверто, нам дійсно є чим хизуватися у галузі екології. Так, як в Україні, її ще ніде не захищали. Підприємства закриваються, котельні ледве чмихають, кількість корів, які здійснюють неконтрольований викид метану, скорочується. Та й самі люди, економлячи на вугіллі і дорогущому блакитному паливі, поліпшують атмосферу. Недалекий час, коли за чистотою повітря доженемо Свазіленд і Ботсвану. Якщо тільки зловмисники не перейдуть на опалення дровами і соломою.
Вітчизняний газ збудемо кому-небудь. Хай тут не смердить. Олексій Данілов запропонував «позичити» 25 мільйонів кубометрів Молдові. Під чесне циганське слово. Мовляв, вона нам колись віддасть, якщо захоче і звідкись візьме. Який щедрий дядько! От би він так потурбувався про Україну.
А ще щоб завчасно подбав про підготовку до чергової хвилі COVID-19. Її анонсували кілька місяців тому. І дочекалися катастрофи: лікарні переповнені, бракує кисню, ліжок і медиків. Люди у розпачі. Україна опинилася серед перших у світі за добовою смертністю. Втрати перевищують бойові на сході України. Однак жоден із посадовців, які допустили цей жах, не покараний. Тут би і з’ясувати, хто наказав переказати мільярди гривень з антиковідного фонду на «велике будівництво»...