Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Симчишин. Робоча група працюватиме над визначенням потреб у соціальних послугах осіб/сімей, соціальних груп та підготовки заходів для розвитку системи надання соціальних послуг у Хмельницькій міській територіальній громаді.

Закон України «Про соціальні послуги» (пункт 4, стаття 11) визначає, що до повноважень виконавчих органів міських (міст обласного значення) рад, об’єднаних територіальних громад належить визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці/територіальної громади у соціальних послугах, у тому числі із залученням надавачів соціальних послуг недержавного сектору, оприлюднення відповідних результатів.

«Це консультативно-дорадчий орган, який працюватиме над збором інформації про людей, які потребують допомоги, аналізуватиме та узагальнюватиме дані. Також визначатиме, хто надаватиме послуги. Зараз відповідно до закону надавачами цих послуг можуть бути, як комунальні установи, так і приватні», - розповів заступник міського голови Михайло Кривак.

Задоволення потреб у соціальних послугах людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, є одним із ключових завдань усіх надавачів послуг системи соціального захисту населення. Міські, сільські, селищні ради, у тому числі ОТГ і РДА, є органами держави, які зобов’язані, відповідно до законодавства, визначати і оцінювати потреби відповідного населення у громаді і забезпечувати соціальний захист населення в широкому розумінні.

Розпорядження, склад робочої групи та Положення можна переглянути за посиланням.