Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко ініціює розпуск міської ради.

«Подільські вісті» вже писали про те, що між депутатами Кам’янець-Подільської міської ради другий рік, тобто з часу проведення останніх місцевих виборів, триває протистояння, частиною місцевих обранців блокується ухвалення важливих рішень життєдіяльності Кам’янця-Подільського, через що не прийнятий головний фінансовий документ громади на поточний рік, інші важливі програми. З цього приводу міський голова Михайло Посітко зробив відеозвернення до громади, в якому заявив, що має наміри звернутися до Верховної Ради України з питанням про розпуск міської ради нинішнього VІІІ скликання.

«Більше року тому громада надала мені вотум довіри для того, щоб змінити стару систему, яка була сформована в Кам’янці-Подільському, однак усі мої дії наштовхуються на великий супротив цієї системи, – зазначив Михайло Володимирович. – Так, проєкт рішення про місцевий бюджет на 2022 рік мав би бути розглянутий і прийнятий депутатами міської ради ще у минулому році. Втім цього не зроблено. Хочу сказати, що він є базовим бюджетом, який фактично складається на 85 відсотків на забезпечення захищених статей, а саме – заробітної платні та енергоносіїв… Станом на 1 січня у нас є перехідні залишки – це майже 43 мільйони гривень, які ми також будемо розподіляти і спрямовувати саме на розвиток. Всі відповідні процедури опрацювання бюджету, його обговорення були проведені, кошти в громади є. Немає єдиного – бажання депутатів прийти на пленарне засідання і проголосувати за це», – підкреслив Михайло Посітко.
«Враховуючи кричущу бездіяльність депутатського корпусу, в мене не залишається іншого виходу, як ініціювати перед Верховною Радою України процедуру розпуску Кам’янець-Подільської міської ради. Я знаю, що громада міста у цьому мене підтримує. Знаю, що міський голова не може одноосібно розпустити міську раду, є певна процедура, і все залежатиме від Верховної Ради. Але в даному випадку я впевнений, що це є єдиним правильним рішенням – вимагати від Верховної Ради виконання прохання громади міста. Тому що існує реальна загроза, що у Кам’янці-Подільському зникне вуличне освітлення, не буде можливості прибирати дороги тощо, оскільки депутати не проголосували за відповідні програми», – наголосив міський голова.
Натомість керівник депутатської фракції партії «Європейська солідарність» у міській раді Василь Кобильник сказав, що місцеві обранці від цієї політсили, інших опозиційних партій не бояться перевиборів міської ради, а також заявив, що чимала частина депутатського корпусу наразі готова висловити недовіру міському голові Михайлу Посітку і відправити його у відставку.