Прокльони українців, як сніг, сиплються на голову біснуватого, маніякального Путіна, який під машкарою захисту російських інтересів штовхає світ до війни. Шантажист обклав військами наші кордони з боку Росії. А тепер ще з потурання вірнопідданого Лукашенка суне з військом у Білорусь, щоб звідти загрожувати Україні.

Світ, схоже, усвідомив реальність загрози війни на європейському континенті й від слів-попереджень підступному агресору, малоефективних санкцій нарешті переходить до повномасштабної підтримки. Днями США відправили в Україну три літаки з протитанковими ракетними комплексами, сучасними гранатометами та іншим. В цілому додатково до раніш заявленого буде поставлено зброї ще на 200 мільйонів доларів. Активно включилася в підтримку Великобританія, яка виділила нам новітні легкі протитанкові засоби й прислала інструкторів для навчання українських вояків. А Євросоюз готує Україні новий пакет допомоги на 1,2 мільярда євро, причому частину грошей виділить уже найближчим часом.
 Минулого понеділка на онлайн-зустрічі лідерів провідних держав Європи й США, керівництва Євросоюзу і НАТО вирішено запровадити проти Росії безпрецедентний пакет санкцій, якщо вона почне повномасштабний наступ на Україну. Крім всього іншого, санкції вперше можуть торкнутися й самого Путіна, який володіє статками в 200 мільярдів доларів, як стверджують американські фінансові аналітики. Очевидно, російський «цар» боїться цього найбільше. Боїться він і того, що незабаром його шантажний продукт — газ може бути замінений у Європі іншими джерелами постачання. Зараз Сполучені Штати Америки домовляються з країнами Близького Сходу, Північної Африки та Азії про альтернативні поставки блакитного палива в разі, якщо Російська Федерація у відповідь на санкції перекриє свої трубопроводи.
 Гадаємо, інстинкт самозбереження, тверезий аналіз співвідношення сил провідних держав світу й Росії змусять останню, одержавши певні гарантії захисту своїх інтересів, зупинитися й відмовитися від силового сценарію.
 Ще один виклик стоїть перед Україною — коронавірус, черговий спалах якого розпочався саме зараз. Багато областей перебуває в «помаранчевій» зоні небезпеки, зростає кількість регіонів, що наближаються до «червоного» рівня. Причому в найближчі тижні прогнозується багатократне збільшення заражень у порівнянні з початком січня. У нас за час пандемії COVID-19 вже захворіло на цю заразу чотири мільйони чоловік і сто тисяч співвітчизників пішло в небуття. Очільники медичного відомства запевняють, що лікарні справляться з новим напливом хворих, адже кількість ковідних місць, апаратів штучної вентиляції легень, запаси кисню значно збільшено.
 Насамкінець — про приємне. З цього року почалося підвищення пенсій для різних категорій громадян, яке пройде в дванадцять етапів. З січня суттєво зросла пенсія учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які мають інвалідність, а також мінімальна пенсія сім’ям загиблих на війні на Донбасі. У березні пройде індексація пенсій усіх пенсіонерів, яких нині в державі 10,6 мільйона. Також будуть доплати для пенсіонерів старшого віку. В квітні розпочнеться індексація працюючим пенсіонерам. Передбачено й зростання прожиткового мінімуму, інші соціальні гарантії. Головне, щоб це були не копійки, а справді реальна підтримка найбідніших.