«УДАР Віталія Кличка» презентував на з’їзді економічний план дій для порятунку економіки.

На XXV всеукраїнському з’їзді партії «УДАР Віталія Кличка», що відбувся 4 лютого в місті Києві, делегати партії затвердили економічний план дій «Захист. Безпека. Розвиток». Ця комплексна програма включає 15 невідкладних кроків для стабілізації економіки, забезпечення сталого зростання та досягнення економічної безпеки в країні. Лідер партії Віталій Кличко зауважив: «Ми знаємо, як зробити економіку України більш захищеною і наблизити якість життя українців до європейських стандартів. Ми готові брати на себе відповідальність і реалізовувати наш план самостійно, коли прийдемо до влади».
Участь у з’їзді взяла і делегація від Хмельницької обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» на чолі з Олександром Буханевичем. «Програма економічного розвитку, що була презентована, є результатом спільної роботи провідних спеціалістів у галузі економіки, зокрема, представників нашої обласної партійної організації. На моє переконання, програма вийшла збалансованою, зваженою, бачу її потенційну результативність. Ми будемо продовжувати працювати над її вдосконаленням, розробкою деталізованих галузевих моделей економічного розвитку, тим паче, що наша команда має достатній рівень знань і досвіду для цього», — зауважив Олександр Буханевич.
«УДАР» наполягає на терміновому збільшенні оборонного бюджету мінімум на 30 мільярдів гривень, що дозволить підвищити зарплати військовослужбовцям вже з лютого цього року. Також «УДАР» пропонує невідкладно забезпечити необхідні обсяги газу за справедливими цінами та позбутися критичної залежності від імпорту дизпалива. Ввести нульову ставку ПДВ на соціальні харчові продукти та житлово-комунальні послуги для населення. Скоротити нецільові витрати, зокрема на утримання центральної влади, та підвищити реальну заробітну плату медикам. Гарантувати збереження спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу та скасувати обов’язкові касові апарати для ФОПів.
«Нам робити життя в країні безпечним, нам захищати родини й громади, а значить, і нам змінювати умови для розвитку українського виробництва, розвивати підприємництво, забезпечувати справедливі умови оплати праці, формувати конкурентну освіту для молоді та гідне пенсійне забезпечення для більшості громадян. Наше спільне завдання — створювати майбутнє вже сьогодні, незважаючи на політичні амбіції», — сказала під час презентації економічного плану дій представниця «УДАРу», хмельничанка Оксана Продан.