Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 813

У повномасштабну війну, яку розпалив проти нашої держави  ненависний  Путін, до останнього часу мало хто вірив. Думали, що він, брязкаючи зброєю, лиш залякує українців і Європу,  щоб добитися  поступок від  НАТО, показати свою значущість і велич  у світі.  Однак найстрашніше все ж сталося: російська орда напала на Україну одразу з багатьох напрямків, сіючи страждання і біль, кров і смерть. У плани   новоявленого Гітлера входило за кілька днів поставити нашу державу на коліна й  посадити в президентське крісло лояльну, слухняну маріонетку.

Бліцкріг не вдався, бо доблесна Українська армія виявила чудеса хоробрості й вміння воювати. За перших п’ять днів бойових дій знищено та пошкоджено 58 літаків і гелікоптерів противника, 198 танків, 846 бойових броньованих машин, 77 артилерійських систем, 7 засобів протиповітряної оборони та багато іншого. Втрати особового складу росіян склали понад 5700 осіб, майже 200 окупантів потрапили в полон. Путін лютує, а його війська  чинять справжній геноцид щодо мирного населення,   б’ючи по житлових кварталах міст  з установок реактивної системи залпового вогню «Град», з літаків, танків. Загинуло багато невинних людей, у тому числі дітей. Рятуючись від підступного ворога, українці тікають за кордон – у Польщу, Молдову, Румунію, Німеччину, інші держави. Сотні тисяч біженців  знаходять там притулок і підтримку.
  Cвіт після анексії  росіянами Криму й захоплення частини Донбасу, довго прагнув умиротворити  агресора.  Тепер нарешті прозрів і побачив за словесною машкарою московського правителя та його поплічників  справжні наміри –  силою відновити «русскій мір» у кордонах колишнього СРСР. Керівники багатьох держав кардинально змінили ставлення до РФ. Нашому агресивному сусіду закрили небо для польотів літаків у Європу й Америку,  наклали на нього небачені раніш  фінансові санкції, відсікли доступ до сучасних технологій у багатьох секторах економіки. Та, найголовніше, в цей тяжкий для України час, їй почали виділяти так необхідну  сучасну зброю, зокрема –  протитанкові засоби, авіаційні ракети, переносні зенітно-ракетні комплекси. А позавчора наші Повітряні сили одержали  від партнерів із Євросоюзу  сімдесят літаків  –  винищувачі МІГ-29 і штурмовики СУ-25.  Є надія, що з потужною зарубіжною допомогою, яка надходить мало не щодня, вистоїмо в борні з російським агресором, армія якого вважається однією з найпотужніших у світі. Поки ж кровопролитні бої з жертвами з обох сторін тривають у багатьох містах, найгарячіше – в Харкові, Херсоні, Києві. Подекуди ворогу вдається відтіснити нашу армію й тероборону, які  героїчно тримаються, але досягти перелому рашистам не вдається.
 Щоб зупинити війну, в Білорусі розпочалися російсько-українські переговори. Україна ставить ключовим питанням негайне припинення вогню й відведення військ окупантів з нашої території.
  Світова спільнота, як уже говорилося вище, не стоїть осторонь, прагне покласти край війні. Так, у Організації Об’єднаних Націй розгорнулися справжні бої за Україну. Спочатку в Раді Безпеки, а на початку  цього тижня й на надзвичайній спеціальній сесії Генеральній Асамблеї ООН щодо вторгнення Росії в Україну. Путінська Росія була піддана нищівній критиці багатьма країнами й засуджена за неспровоковану агресію проти суверенної держави.
  Варто похвалити нашого Президента Володимира Зеленського, дипломатів, які наполегливо відстоюють інтереси держави на всіх фронтах. Зокрема, маємо прорив на європейському напрямі. Днями розглянуто  заявку України на  входження  до Євросоюзу. Нас нарешті хочуть бачити в європейській сім’ї народів і дали «зелене» світло для набуття членства в ЄС.
  Незабаром Україна, з власної ініціативи від’єднавшись від електромереж Росії та Білорусі, буде приєднана до європейських мереж. Це вагомий крок на шляху енергетичної незалежності.
  Обнадіює і те, що Світовий банк та МВФ виділять Україні в найближчі тижні 3 мільярди доларів. Значить, вірять у майбутнє нашої держави.
 Головне ж сьогодні – припинити війну, принести мир на багатостраждальну українську землю. Нехай  допомагає в цьому  Бог!