Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 343

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. Під час роботи члени виконкому розглянули понад півсотні питань порядку денного. Частина стосувалася підтримки військових, оборони держави та міста, решта питань пов’язані з життєдіяльністю міста.

«Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ми ухвалили зміни до бюджету міста на 2022 рік, а також внесли зміни до відповідних програм. Це програма національного опору, програма оброни міста, програма забезпечення наших військових частин. 3,8 млн грн ми передбачили на оборону міста. Зокрема, 2 млн грн на придбання бронежилетів, 600 тис. грн на розвантажувальні системи, 400 тис. грн на одяг, 360 тис. грн на індивідуальні медичні аптечки, 290 тис. грн на індивідуальні розгрузки, 100 тис. грн на гаряче харчування.
Ще 2 млн грн виділили для наших військових частин, які базуються в місті. Все на їх матеріально-технічне забезпечення відповідно до заявок, які вони подавали. Фактично сьогодні 5,8 млн грн ми передбачили безпосередньо для українського війська та оборони міста», - розповів міський голова Олександр Симчишин.
Також на засіданні виконавчого комітету проголосували кілька соціальних ініціатив. Зокрема, підтримка хмельничан, які опинилися в скрутному матеріальному становищі. Ми передбачили близько 4,2 млн грн на забезпечення продуктовими наборами 10 тисяч хмельницьких родин. Це сім’ї загиблих, люди з інвалідністю, одинокі, малозабезпечені.
Підтримали рішення про виділення одноразової матеріальної допомоги 127 хмельничанам на суму 370 тис. грн. З них 54 учасники російсько-української війни. Також 185 ліквідаторів чорнобильської аварії отримають матеріальну допомогу на загальну суму 129 тис. грн.
«Проголосували за низку ініціатив, які стосуються бізнесу. Ми прийняли рішення про пільговий коефіцієнт для наших ринків. Мова йде про оренду землі та земельний податок. Розуміємо, що підприємці не працювали 2-3 тижні, отже має бути зменшений рівень абонентської плати. Понижуючий коефіцієнт, так само застосований до тих підприємців, які мають малі архітектурні форми та працюють в парках і скверах . Від сплати за рекламу ми звільнили наших операторів зовнішньої реклами», - продовжив Олександр Сергійович.
Традиційно підтримали виділення компенсації у розмірі 50% оплати вартості навчання у вищих навчальних закладах, розташованих на території Хмельницької міської територіальної громади для учасників АТО/ООС та їх дітей. Цього разу компенсацію отримає 29 студентів. З бюджету на ці цілі виділено 104 тис. грн.