Перші поштові марки, виготовлені в умовах воєнного стану Укрпоштою, презентовано 12 квітня по всій країні.

е проходять бойові дії, цього дня відбулося спецпогашення спеціальним поштовим штемпелем для поштових конвертів та марок, котрі випускають з нагоди великих, пам’ятних подій. Така процедура має особливе значення та цінність для філателістів, відповідний штемпель використовують лише один день, тому марки та конверти, проштамповані цього разу, будуть бажаним призом для приватних колекцій поціновувачів у всьому світі.

«Русскій воєнний корабль, іді …!» — тепер ця фраза стане історичною і передаватиметься поколіннями. Крилата відповідь захисника острова Зміїний морського піхотинця Романа Грибова російському кораблю на пропозицію здатися в полон, стала символом мужності та незламного духу всього українського народу в боротьбі проти росії.
Автор ескізу поштової марки і конверта «Перший день», переможець народного конкурсу на кращий ескіз до поштової марки кримчанин Борис Грох. Його робота зібрала найбільшу кількість голосів — за неї проголосувало 8000 користувачів
Facebook та Instagram.
Спецпогашення біля одного з блок-постів в обласному центрі здійснили: Сергій Гамалій — начальник Хмельницької обласної військової адміністрації, Віолета Лабазюк — голова Хмельницької обласної ради, Олег Шинкарук — заступник Хмельницького міського голови, Микола Громов — директор Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта».
Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» випущена Укрпоштою в двох номіналах — для оплати поштових відправлень по Україні (номінал F має грошовий еквівалент 23 гривні) та для оплати відправлень, що прямують за кордон (номінал W, еквівалент 1,5 долара США). До марки випущено конверт «Перший день», тираж — 20 тисяч примірників. Придбати воєнну поштову марку можна у відділеннях Укрпошти та у філателістичному онлайн-магазині.