Щомісяця Хмельницьким міським центром з гідрометеорології надаються результати спостережень за забрудненням навколишнього природного середовища.

Згідно з проведеним аналізом стану атмосферного повітря за період воєнного стану (з лютого по травень 2022 року) ступінь забруднення атмосферного повітря у місті Хмельницькому, порівнюючи з відповідними місяцями попереднього року, дещо знизився. Деякі забруднюючі речовини у атмосферному повітрі зменшили свою концентрацію (такі речовини як хлор, фенол, формальдегід зменшили концентрацію суттєво), або ж залишилися на рівні минулого року. Водночас зберігається мінімальне перевищення гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту.
Пов’язано це ймовірно з частковою зупинкою промислових виробництв у регіоні, впровадженням комендантської години та паливною кризою, що у свою чергу призвела до зменшення використання автомобілів.
Аналізуючи вищезазначене, якість атмосферного повітря оцінюється як «Добре».

У місті встановлено портативні датчики громадського моніторингу стану атмосферного повітря, завдяки яким всі бажаючі можуть у реальному часі слідкувати за станом повітря на сайті.