Через російські атаки АТ "Укрзалізниця" змушене змінити розклад руху деяких поїздів, які прямують через Сумську область. 

У зв’язку з ворожими атаками, деякі поїзди слідуватимуть із затримкою та зміненим розкладом. Зокрема, рейс № 780 Київ - Суми слідуватиме до Ворожби; рейс № 45 Харків - Ужгород слідуватиме зміненим маршрутом (без заходу в Суми) і затримається орієнтовно на три години. Крім того, поїзд № 259 Суми - Івано-Франківськ слідуватиме зміненим графіком і  затримуватиметься орієнтовно на три години.

В АТ "Укрзалізниця наголосили, що пасажири, які мали здійснити посадку на рейси № 45 і № 259 по станціях Ворожба, Бахмач, Ніжин та Конотоп, будуть вивезені окремим додатковим рейсом до Києва, де буде здійснена пересадка на інші поїзди західного напрямку.

Як повідомлялося, АТ "Укрзалізниця від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну евакуювала 4 мільйони людей, мільйон дітей, 120 тисяч тварин, перевезла більше ніж 200 дипломатичних делегацій і 300 тис. тонн гуманітарних вантажів.