Попри те, що в Україні вже десятий місяць триває війна, багато батьків вважають, що необхідно підтримати «святковий дух», адже найменші українці переживають й так багато суму, болю та розпачу. Тож, люди вже задумуються про підготовку до Новорічно-Різдвяних свят, зокрема про придбання ялинки.

Лісівники ДП «Славутське лісове господарство» розпочали підготовку до новорічних свят і планують заготовити та реалізувати близько 2 тисяч новорічних ялинок.

– Всі ялинки заготовляються на спеціальних площах – плантаціях новорічних ялинок, за якими ведеться особливий догляд, аби «новорічні красуні» були стрункими та вишуканими, – зазначають лісівники.

Підприємство встановило доступні ціни для населення та підприємств на новорічні ялинки, аби кожен міг придбати новорічну красуню за доступною поміркованою ціною.

– Цьогоріч ялинка вартуватиме від 165 грн з ПДВ, залежно від висоти деревця. Однак, хочемо наголосити, що всі «красуні», незалежно від розмірів, надзвичайно красиві та вирощені з любов’ю, – наголошують лісівники.

Новорічні ялинки можна буде придбати біля центральної садиби ДП «Славутський лісгосп», на території садиби Голицького лісництва та в м. Нетішин.

– Задля охорони лісових красунь від незаконного вирубування будуть здійснюватися цілодобові рейди у хвойних лісових масивах працівниками державної лісової охорони спільно з працівниками правоохоронних органів. Також буде створено тимчасові пости на дорогах та у населених пунктах для перевірки документів на право перевезення та продажу ялинок, – наголошують у лісгоспі.

Всі новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами – бирками зі штрих-кодом. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті open.ukrforest.com. 

– У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити, про сумнівне походження ялинки. Відповідно до Законодавства України, за незаконне вирубування шпилькових дерев, передбачено накладання штрафних санкцій в сумі від 510 до 1100 грн, – додають працівники лісгоспу.

Отож, у лісгоспі наголошують про те, щоб не завдавати шкоди шпильковим насадженням, не порушувати законодавство та купувати лише марковані новорічні ялинки.