Російські окупанти жорстоко вбили полоненого українського військовослужбовця і записали це на відео.

Ввечері 11 квітня у соціальних мережах поширили відео жорстокого вбивства українського полоненого. На кадрах задокументовано, як російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим. Перебуваючи у шоковому стані, полонений кричить, що йому боляче. Окупанти коментують страту словами “Работаем, братья”, “Ломай позвоночник, что никогда бошку не резал, н***й”.
Відрізану голову росіяни демонструють на камеру та говорять, що її треба відправити командиру закатованого.
Обличчя окупанта, який вчинив страту, на відео закрите маскою. На записі видно, як присутній на місці шокуючого вбивства російський військовий демонструє на камеру бронежилет страченого українського полоненого.  
На відео також можна побачити зелене листя, що, ймовірно, може свідчити про те, що запис зроблено минулого року.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування цього воєнного злочину за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. «Ми знайдемо цих нелюдів. Якщо треба буде – дістанемо всюди, де б вони не були: з-під землі чи з того світу. Але за скоєне вони точно понесуть покарання», – підкреслив Голова СБУ Василь Малюк.

Відповідні служби наразі встановлюють особу українського військового, якого стратили російські загарбники. На це час українцям слід утриматися від припущень до офіційних висновків. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
Заступниця міністра оборони закликала мати повагу до близьких загиблого та не робити жодних публічних припущень щодо його особи, навіть якщо ви абсолютно впевнені, що впізнали його.
Маляр також закликала зупинити поширення цього відео та будь-яких подібних відеокадрів.
«Пам’ятайте, ворог хоче нас залякати. Хоче зробити нас слабшими. Але все, що він отримає у відповідь – нашу лють і повний розгром окупантів, вироки вбивцям і трибунал державі-агресору», – додала вона.