Такими словами проводжали наших волонтерів з ГО “Мистецька сотня “Гайдамаки” дітлахи з Луганщини. Олександр Попов, Віктор Шайда, Марина Українець та Назарій Поляков за власним бажанням перетворилися на помічників Миколая та повезли на схід дарунки. Адже хто, як не Миколай, щиро підтримає хлопчиків і дівчаток у світле українське свято?!

Долучилися бо благодійної акції школярі Хмельницької школи мистецтв “Райдуга”, Хмельницької  спеціалізованої школи № 30, НВК № 6, міжшкільного навчально-виробничого комбінату, Чорноострівської та Мар'янівської шкіл. Вони передали одноліткам з Луганщини дитячі речі, продукти, обереги, малюнки та вироби, які виготовили власними руками. А за кошти, зібрані учнями та педагогами навчальних закладів, волонтери придбали необхідні ліки для військових.
За словами Марини Українець, солістки Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру надзвичайним видалося свято Миколая у Сватівській школі-інтернаті для дітей з особливими потребами.  Пісні подільських митців вихованці розуміли за допомогою сурдоперекладача. “Хоча дітки не чули нашого співу, проте дружно плескали у долоні, залюбки водили з нами хоровод, танцювали і веселилися! — розповіла Марина. — Всі прикраси, які у мене були, я подарувала найменшеньким... На добру згадку про наш приїзд”. Тамтешня влада організувала зустріч із дітьми-сиротами та постраждалими внаслідок вибухів на військових складах. Крім творчих дарунків, малечі презентували солодощі, фрукти, іграшки.
Під час спілкування з вихованцями школи-інтернату у Щасті, гайдамаки розповіли їм про Миколая, традиції, пов'язані з чудотворцем. Своїми історіями про святкування поділилися і дітлахи. Вже згодом керівництво навчального закладу повідомило волонтерам про торішні обстріли, фактичне знищення міста, переховування у підвалах і про те, що жодного дня в інтернаті не припиняли навчань. Уже звичну кінцівку всіх концертів “Боже, Україну збережи” цього разу наші артисти ледве доспівали. Адже на них дивилися дитячі оченята, які вже так багато побачили лиха і біди...
Чи не найбільше подарунків від хмельничан митці передали хлопчикам і дівчаткам селища Побєда. Їх майже усіх зібрали у приміщенні сільської ради. Втім, навіть піднявши настрій цим маленьким луганчанам, гайдамаки не могли стримати емоцій: на них дивилися дуже бідні, налякані та нещасні дітки. Дошкільнят доводиться возити у сусідні села, бо їхній садочок розбомбили. Багато осель зазнали руйнувань від ворожих снарядів. Лише тепер життя у Побєду потроху повертається.
Подарунки ділили порівну. Не забули залишити й тим, хто прийти не зміг... Чи просили у волонтерів допомоги і якої? “Найчастіше ми чули лише прохання не забувати їх і приїжджати ще. Співати. Танцювати. Розповідати про мир...” —  зізнається Віктор Шайда.
Гайдамаки  вже запропонували батькам та представникам влади організувати кількаденні подорожі на Хмельниччину.  А всі витрати подільська мистецька сотня бере на себе.
З Миколаєм наші митці  привітали і військових. Заспівали та передали дарунки у Сватівський військовий шпиталь, 8 полк спецпризначення, 81 аеромобільну бригаду ім. І. Зубкова, 26 артилерійську бригаду, 24 окрему штурмову бригаду “Айдар”,  першу окрему штурмову бригаду “Правий сектор”, 80 аеромобільну бригаду, патрульну роту поліції “Богдан”.  Незабаром нова подорож до АТО. Адже у волонтерів залишився ще чималий перелік найнеобхіднішого, що чекають наші  воїни, та що здатне зберегти їм здоров'я, або порятувати життя.
P. S. Приєднуйтеся до благодійної акції. Підтримайте військових. Телефон координатора  ГО “Мистецька сотня” “Гайдамаки” Олександра Попова 0-67-430-46-29