Нещодавно у бойові підрозділи АТО городоцькі волонтери доставили черговий вантаж. Це — харчові продукти, одяг, ліки та перев’язувальні матеріали. Крім того,  передали послання учасників та ветеранів Другої Світової війни  воїнам АТО.

Понад сотню щиросердечних послань написали у формі солдатських трикутників городоцькі фронтовики теперішнім захисникам України. У 90-ій окремій десантній бригаді ці листи передали офіційно, безпосередньо перед бойовим чергуванням особового складу. До речі, ця бригада брала активну участь у бойових діях біля Донецького аеропорту, під Маріуполем. Тут свято шанують бойовий шлях своїх полеглих героїв. Як приклад, ліжко і бойове спорядження колишнього командира Івана Івановича Зубкова, Героя України, який загинув у бою під Донецьком, його особисті речі зберігають у такому вигляді, немов командир і досі живий. Воістину, саме в такий спосіб пишеться сучасна історія України.
«А ця поїздка в зону АТО особлива, — розповідає голова Городоцької районної державної адміністрації Віталій Кропивницький, бо вперше організована спільно з Тернопільським козацько-десантним екологічним осередком імені Дмитра (Байди) Вишневецького».
А отаман Тернопільського крайового коша, генерал-хорунжий українського козацтва Володимир Мосейко додає, що за час перебування в зоні бойових дій городоцько-тернопільський гуманітарний десант побував у десяти підрозділах.
Окрім загального вантажу, були й передачі адресні, як-от жителю Городка  Ігорю Баглаю. Та головне для бійців  — добре слово, моральна підтримка, що додає козацького гарту і козацького духу.