Протягом кількох днів на території Хмельницької області за добу з поривами вітру та хуртовинами  випала двомісячна норма опадів у вигляді мокрого снігу.  На окремих ділянках доріг снігові кучугури сягають півтора метра.

За кілька днів на чергову службу рятувальників надійшло понад 2000 повідомлень про надання допомоги громадянам, які опинились у сніговому полоні. Співробітники ДСНС звільнили 237 автомобілів, вантажівок та рейсових автобусів із заторів, в яких перебувало майже шість сотень громадян. Безпосередньо із снігової пастки, коли автомобілі були відрізані від сполучення, а пасажирам загрожувала небезпека  замерзнути в заметах, врятовано           228 чоловік, з яких 97 дітей.
Для надання допомоги дорожнім службам у розчищенні доріг цілодобово працює інженерна техніка аварійно-рятувального загону спецпризначення, а це шляхопрокладач БАТ-м, автогрейдер та шнекоротор. Найскладніші ділянки автодоріг у Волочиському, Старокостянтинівському та Хмельницькому районах.
На проблемних відрізках доріг місцевого значення організовано буксирування карет швидкої медичної допомоги та доставку хворих до лікарень.
У ці дні також багато роботи і в працівників Хмельницькобленерго. Вони відновлюють електропостачання населених пунктів.