Навіть прохолодний дощ, який моросив усю обідню пору, не завадив провести у тринадцятому поштовому відділенні обласного центру чергову акцію — День передплатника. Воно розташоване у самісінькому центрі, тому тут завжди людно. Черги до кількох віконець були і цього дня.

Але відві- дувачі здебільшого сплачували за комірне, відправляли чи отримували листи та посилки. А тим, аби передплатити на наступний рік улюблене періодичне видання, поки ще не переймаються, бо, мовляв, ще є час. Одначе до викладки газет, реагуючи на запрошення працівників пошти та представників редакції найтиражнішого обласного часопису — «Подільських вістей», відгукувалися. Підходили, гортали газету, дехто тут же виявив бажання отримувати її і в наступному році.
— Якщо відверто, то досить важко набирає обертів цьогорічна передплатна кампанія, — зізнається начальник Хмельницького поштамту Ярослав МОРОЗ. — Далися взнаки зростання комунальних послуг, підвищення цін на продукти і загалом здорожчання життя та зниження купівельної спроможності населення. Особливо людей середнього та старшого віку — основної категорії шанувальників періодичних видань. Тому сьогодні перебуваємо практично на рівні з минулорічними показниками, хоча передплату оголосили раніше. Але ми аналізуємо процес, вивчаємо проблеми. Багаторічний досвід переконує, що в цій справі дуже важливу функцію виконують листоноші — саме вони при безпосередньому спілкуванні з людьми і роблять, як мовиться, оту левову частину передплати.
До речі, цього ж дня у Хмельницькому, по вулиці Геологів, 2, що на території речового ринку, запрацювало ще одне повнофункціональне поштове відділення, аби наблизитися до людей і відтак додати їм зручностей та комфорту. Тож тепер усі, хто тут працює, може скористатися відповідними послугами, зокрема, і передплатити «Подільські вісті» — газету, яка направду перетворилася у видання захисту жителів нашого краю.