12 листопада  громада сіл Ріпна та Сербинів, напередодні храмового свята Косьми і Даміана Асійських, відзначала  День села.

Цьогоріч свято розпочалося з того, що у селі отець Роман освятив новоспоруджений пам’ятний знак  спаленим, розстріляним односельцям та тим, хто не повернувся з фашистської неволі.

Урочистості продовжилися у сільському клубі. За традицією відкрили свято урочистим гімном України, після чого помолилися за земляків, які загинули у роки війн та нині захищають суверенну територіальну цілісність нашої держави, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Зі сцени прозвучав реквієм та слова-нагадування нащадків тих невинно спалених  людей. Всім присутнім було продемонстровано фото-слайд з інформацією про численних загиблих від рук фашистів у селі. З вітальною промовою до громади звернувся голова Волочиської міської ОТГ К. Черниченко, який побажав усім здоров’я, щастя, достатку та добра у домівках. Окремих жителів села за сумлінну працю відзначив грамотами та цінними подарунками. Староста села А.Мельничук щиро вітала своїх односельців та дякувала  депутату районної ради  В.Брень, начальнику відділу освіти, молоді та спорту Волочисчької ОТГ А.Плотніковій, сім'ї В.Волох  та усім небайдужим за ідею та організацію створення пам’ятного знаку. Також вона розповіла, що  виникла ідея закласти капсулу для майбутнього покоління жителів села, яку відкриють через 50 років, зі споминами очевидців та нащадків трагедії, яка сталася у березні 1944р. і взагалі у воєнний та післявоєнний час. Запрошувала всіх охочих записати свої думки та споминами.

Привітати зі святом жителів сіл Ріпна та Сербинів завітав голова райдержадміністрації, депутат районої ради В.Сергійчук. Він побажав наснаги для звершення великих справ, миру, щастя, добра і благополуччя, а громаді процвітання та розвитку та  нагородив грамотами та цінними подарунками. Щирі вітання почули присутні і від депутата обласної ради А.Саланського. До привітань та вручень подарунків приєдналися і помічник народного депутата С.Лабазюка В.Петрук, керуючий сільськогосподарською дільницею с.Ріпна ПП «Аграрна компанія 2004» О.Клак. Вони висловили слова вдячності на адресу трудівників села, багатодітних матерів, учасників АТО. Від благодійного фонду «Ми поруч» отець Роман отримав грошовий сертифікат на 4тис. грн. для розвитку церковної громади.

Цього дня лунали привітання добрим та щирим людям, які так чи інакше своєю сумлінною працею зробили значний внесок у розвиток села та країни в цілому. На їх честь та з нагоди свята  для всіх учасників заходу лунали найщиріші побажання, поетичні та музичні дарунки у виконанні школярів та дошкільнят села, аматорів художньої самодіяльності та працівників ЦКД «Гармонія».

Після  урочистого концерту розрізали запашний коровай та  всіх запросили до частувань.