Під такою назвою у музеї історії міста Хмельницького відкрилася виставка, присвячена подіям  Євромайдану.

Представлені документи, книги, речі одразу переносять у ті дні напруги, тривог, болю і водночас величезного духовного, національного піднесення, відродження надії, яке відчули всі ми як свідки і учасники тих подій, як нація і народ. Державний прапор України, який пройшов увесь Євромайдан, усю революцію — найдорожча святиня і оберіг, каски, бронежилети, шини, гільзи від вогнепальної зброї, плакати, листівки, рішення і звернення місцевих рад області до керівництва держави... Страшні експонати — накладні, за якими беркутня та «правоохоронці» отримували плату за розстріли мирних протестувальників... Фотосвітлини... Величезна кількість світлин, на яких учасники майданів —хмельницького та київського. Всі вони — люди і речі, і сам Євромайдан стали символами нової епохи боротьби України за самоствердження.
«Чому такі важливі символи Революції гідності? Тому що вони беруть участь у творенні національної ідентичності, змінюють індивідуальну і колективну психіку, — розповідає автор ідеї експозиції, директор музею Галина Барабаш. — Саме тому важливо позбутися у духов-но-інформаційному просторі держави тих символів, які спонукають повернути історію держави у зворотному напрямку, до совєтської доби або в рабство путінської імперії. Легше позбуватися пам’ятників тоталітарним вождям. Важче — рабських чи пристосуванських стандартів минулого у власних душах. І все ж усвідомимо: у нашій державі має бути духовно-культурна єдність, спільні цінності, які гуртують народ довкола державної ідеї. За оновлену, вільну країну заплачену велику ціну. Своє життя віддали найкращі. І нині боронять Україну найкращі.  Нам усім і майбутнім поколінням ще належить відстояти і утвердити свою вільну, соборну державу».
У відкритті виставки взяли участь громадські активісти, учасники Революції гідності та АТО, учні міських шкіл.
Перед зібранням виступили керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій, активісти Майдану, волонтери Леся Стебло, Валентина Базилюк, Михайло Твердохліб. Їхні спогади і роздуми, бесіди з юними відвідувачами стали не просто музейним уроком, а справжнім уроком гідності, людяності, любові до рідної країни та поваги до її історії.
Директор музею подякувала за допомогу у створенні експозиції активістам майдану, волонтерам, громадським організаціям. Запросила хмельничан долучатися до поповнення експозиції, яка стане стаціонарною.