На черговому розширеному засіданні правлінь Союзу промисловців і підприємців (ХСПП) та Об’єднання організацій роботодавців (ООРХО) Хмельниччини голова цих структур Іван Дунець вкотре процитував вислів, сказаний одним із колег на подібному зібранні ще кілька років тому про те, що справжній патріотизм — це не лише почепити на авто, прикрашене вишивкою, український прапорець, а передусім працювати та чесно сплачувати податки.   

Наповнювати казну держави, щоб у ній були кошти і на розбудову країни — на лікарні, дороги, освіту, соціальну сферу, і на оборону її рубежів — на потреби армії та тих, хто дає відсіч ворогові на сході.
Не зайве, певне, буде ще раз нагадати, що саме таку промислово-виробничу,  підприємницьку та ділову еліту нашого краю — провідні підприємства,  потужні  трудові колективи, представників дрібного й середнього бізнесу, які працюють у легальному секторі економіки, й об’єднують у своїх лавах ХСПП та ООРХО. Власне, вони формують левову частку доходу бюджету області та вносять солідну лепту до Пенсійного фонду та державної казни.
Тому колектив редакції нашої газети також вирішив долучитися  до цієї спільноти. Адже «Подільські вісті» беззастережно можна вважати  підприємством, до того ж успішним, яке виготовляє свій високоякісний продукт — найтиражніший на Хмельниччині та один з найкращих серед обласних періодичних друкованих видань країни часопис. Але ми, на відміну від конкурентів, не ховаємося у тінь, не є так званими «мінімізаторами», а працюємо відкрито і прозоро. Відтак лише за минулий рік  редакція сплатила понад 1 мільйон 800 тисяч гривень різних податків та зборів, цього року відрахування сягнуть  майже двох мільйонів! Промовисті цифри,  зважаючи на те, що це газета, що папір в Україні не виробляється і його ціна зростає невпинно, що друкувати доводиться в іншій області (бо Хмельницьке видавництво,  колись одне з найпотужніших у державі, наказало довго жити) і вартість цих послуг також постійно повзе вгору, що понад третину від своїх валових надходжень редакція відраховує пошті за її послуги, що конкурують з нами на ринку ЗМІ здебільшого нахабно і нечесно...
— Як бачите, проблеми у нас дуже схожі, — сказав, приймаючи свідоцтво про членство в ХСПП, т. в. о. редактора «Подільських вістей» Петро Лічман. — І гуртом, переконаний, їх буде ліпше розв’язувати.
 Аби надати потужнішого звучання найактуальнішим питанням економічного життя регіону, стати трибуною для виступів досвідчених промисловців та виробничників, виносити у публічну площину все те, що заважає працювати підприємствам і колективам, висвітлювати їхню діяльність — газета разом з ХСПП та ООРХО й започаткувала у «Подільських вістях» сторінку «Хмельниччина економічна». У наступному її випуску ми ширше розповімо про  необхідність створення умов для підвищення конкурентноздатності вітчизняних товаровиробників, поліпшення інвестиційного клімату, детінізацію економіки, легалізацію праці та мотивацію населення області — питання, навколо яких тривала дискусія на згаданому засіданні, яке цього разу відбувалося  на базі виробничого майданчика Публічного акціонерного товариства «Красилівський машинобудівний завод».