Із шафи Деражнянської РДА випав «старий скелет».

 Влада району впродовж 2010 року своїми розпорядженнями передала у власність жителям району 14 земельних ділянок (по гектару кожна) для ведення господарства на території Божиковецької сільської ради.
При цьому посадовці завбачливо проігнорували те, що ці землі розташовувались у межах прибережної захисної смуги річки Ровець на території гідрологічного заказника місцевого значення «Божиковецький». Вони є особливо цінними, так як  входять до складу природно-заповідного фонду.
  Вже в 2011 році посадовці РДА, порушуючи вимоги земельного та природоохоронного законодавства, дають дозвіл новим власникам змінити  цільове призначення цих ділянок на землі водного фонду для рибогосподарських потреб. Таким чином частину річки Ровець штучно перетворюють на ставок.
Внаслідок цих дій площа земель гідрологічного заказника місцевого значення зменшилась майже на чверть.
Як повідомив начальник Деражнянського відділу місцевої прокуратури Павло Маслюк, щоб повернути землі до державної власності, місцева прокуратура пред’явила до суду 14 позовів про скасування незаконних розпоряджень райдержадміністрації.  
Внаслідок цих зловживань завдано чималої шкоди як природі, так і державі. Та чи будуть покарані самі винуватці, колишні керівники Деражнянської РДА? Чи буде визнано факт особистої зацікавленості в проведенні такої схеми? А чи подібні злочини й надалі залишатимуться безкарними?