Небачене обледеніння автошляхів, вулиць, тротуарів та прибудинкових територій стало непростим випробуванням для хмельничан у передвихідні та вихідні дні. Стихія вдарила по руках, ногах, спинах людей у прямому сенсі цього слова. Із п’ятниці з вечора та особливо впродовж суботи до травмпункту обласного центру йшли немов по «свячену воду», тож він був ущент заповнений постраждалими від травм різного ступеня важкості. Медики ледь встигали надавати першу допомогу, а «швидкі» одна за одною доставляли нових і нових мешканців міста. За словами завідуючого міським травмпунктом Руслана Колєснікова, у п’ятницю по допомогу звернулися 170 хмельничан, із них 71 — із переломами, в суботу — 120, у 60-ти переломи, в неділю — 104, переломи у 46-ти.

Причиною цієї біди стало переміщення із заходу атмосферного фронту, що приніс із собою тепле вологе повітря, котре, в свою чергу, спровокувало опади у вигляді дощу. Водночас на ґрунті температура трималась у межах  2-3° морозу, що й спричинило утворення ожеледиці.В окремі мікрорайони Хмельницького таксі не їхало, втім, центральними вулицями транспорт рухався без проблем, а от всі без винятку пішохідні зони були  суцільною кригою, тож стихія не лишила жодного шансу комунальникам. Очищені ними та посипані піском асфальтові тротуари та бруківка, за годину знову вкривалися льодом.
Комунальні і дорожні служби міста та області просто захлинулись, попри докладені зусилля природа взяла гору і 25 автошляхів довелось тимчасово закрити, аби знизити ризик аварійності на Хмельниччині. Щоб забезпечити рух транспорту за таких погодних умов, шляховики працювали в посиленому режимі, здійснюючи безперервну посипку проїжджої частини піщано-соляною сумішшю, якої за ніч з п’ятниці на суботу було використано 900 тонн. Дорожники задіяли 50 піскорозкидачів, 34 навантажувачі. Більше трьохсот працівників філій державного підприємства «Хмельницький облавтодор» намагалися протистояти ожеледиці. Подібна ситуація склалась і в Житомирській, Київській, Черкаській, Вінницькій областях. За інформацією Укравтодору, у зв’язку з різким погіршенням погодних умов тут тимчасово було обмежено рух великогабаритного, великовагового і пасажирського транспорту. В Закарпатській області в селі Пасіка Свалявського району через підвищення температури повітря до плюсових позначок та дощ,  стався перелив води  висотою двадцять сантиметрів на дорозі місцевого значення Свалява — Мукачеве. Виникла загроза подальшого підтоплення приватних будинків у цьому населеному пункті. Тому, за підтримки органів місцевої влади, влаштували загорожу мішками з піском на зазначеній трасі, внаслідок чого рух транспорту зупинився. Така складна ситуація буде зберігатися ще декілька днів.