Револьвер, карабін, чотири рушниці, шість автоматів, одинадцять пістолетів, десять запалів, двадцять п’ять гранат і майже чотири тисячі набоїв різного калібру тримав «виключно для потреб власного господарства» тридцятидев’ятилітній житель Кам’янця-Подільського. Раніше судимий за тяжкі злочини, він не зміг пояснити правоохоронцям для чого йому це «добро» і звідки  його взяв. Тому, за результатами обшуку, слідчі головного управління Національної поліції в Хмельницькій області розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

— Цього арсеналу достатньо для маленької війни, — сказав на брифінгу для преси начальник ГУНП у Хмельницькій області Микола Семенишин. — Найбільше насторожує динаміка:  якщо за весь минулий рік ми вилучили двадцять дві гранати, а тут одразу двадцять п’ять. З початку року це вже втринадцяте наші працівники вилучають зброю із незаконного обігу. Варто додати, що названий чоловік не проходив службу в АТО і не був волонтером, поки що все вказує на кримінальне походження зброї. Зрозуміло, що ми проводимо слідчі та оперативно-пошукові заходи, з метою перевірки затриманого на причетність до тих чи інших нерозкритих тяжких злочинів, як на Хмельниччині, так і по всій Україні. Вилучена зброя та боєприпаси  направлені  в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.
— Варто додати, що обшуки у затриманого громадянина проводилися в рамках кримінального провадження за фактом вбивства жителя Кам’янця-Подільського в листопаді минулого року, коли виявили тіло місцевого приватного підприємця з вогнепальними пораненнями, — інформував на завершення Микола Олександрович.