Продюсерський центр «Гармата» та Союз молодих кінематографістів України оголосили про збір коштів на створення першого художнього фільму про справжнього героя війни під назвою «За Україну, за її волю!». Це історія бійця 8-го полку спецпризначення Романа Матвійця, який родом із села Хорошів Білогірського району.

Роман Матвієць (псевдо Матвій) народився 13 червня 1989 року. Був кадровим військовим. На сході України воював два роки у складі підрозділу 8-го полку спецпризначення.
Героїчно загинув 23 липня 2016 року біля села Новозванівка Попаснянського району Луганської області. Ціною власного життя 27-річний старшина врятував десятки побратимів. Роман кинувся у лісосмугу, звідки ворожі кулеметники поливали вогнем українських бійців. Його товариші припускають, що воїн зійшовся у рукопашному бою із сепаратистами. Кулемет замовк, але Роман від отриманих поранень помер на місці. Завдяки його вчинку, були збережені життя розвідникам 11 батальйону 59-ої бригади, а також іншому складу групи, якою він командував.
На Білогірщині живуть Романові мати, дружина і син.
Автор проекту, режисер та генеральний продюсер фільму Олександр Пушкін розповідає, що ідея народилася після зустрічі у Хмельницькому з вдовою бійця.
Життєва історія та подвиг Романа Матвійця, на думку Олександра, посприяють зміцненню патріотичного духу  та поваги українців до військовослужбовців ЗСУ. Також творці фільму хочуть вплинути на керівництво країни, щоб присвоїли загиблому воїну  8-го полку спецпризначення Роману Матвійцю звання «Герой України» посмертно.
Фільм планують безкоштовно показати в усіх військових частинах України, зокрема  й у зоні проведення бойових дій.
Збір коштів на зйомки драми триватиме кілька місяців.
 Детально про фільм та умови  для бажаючих допомогти можна дізнатися на Інтернет-ресурсі: http://na–starte.com