Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5727

Фахівці департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС з Хмельницького як члени суддівської колегії взяли участь у змаганнях кінологічних команд правоохоронних органів та організацій України за програмою підготовки спеціальних собак «Патрульно-розшуковий собака-1» (ПРС-1).

До змагань, які пройшли у Хмельницькому центрі підвищення кваліфікації та перепідготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, активно долучилися досвідчені кінологи правоохоронних, військових структур та цивільних організацій нашої країни. Загалом у динамічній професійній боротьбі учасники 21 кінологічної команди продемонстрували волю до перемоги та високу майстерність.
На думку провідних фахівців департаменту СПКЗ ДФС, такі змагання дозволяють налагоджувати творчу співпрацю та взаємостосунки між кінологічними службами різних відомств, обмінюватися досвідом ефективного використання службових собак, координувати дії та виробляти єдину концепцію у протидії тероризму, боротьбі з контрабандою, зокрема, у сфері незаконного обігу наркотиків, зброї, вибухівки. Змагання допомагають підвищити професійний рівень кожного працівника кінологічної служби.
Проведення таких заходів є значною подією для розвитку кінологічного забезпечення службової діяльності органів, установ та організацій України, що є дуже важливим для зміцнення її іміджу як європейської держави.