Минулої суботи в Національній академії Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького був День відкритих дверей. Майбутнім абітурієнтам не лише розповіли про історію закладу, його специфіку, умови та вимоги до навчання, переваги професії, а й продемонстрували справжні будні прикордонників.

Виступали перед велелюдним залом ректор генерал-майор Олег Шинкарук і начальники факультетів та кафедр, а відповідали на запитання дітей та їхніх батьків члени приймальної комісії.
Олег Миколайович розповів про історію становлення та розвиток Національної академії, її діяльність, про нові спеціальності закладу, професійні програми, умови навчання та стажування на кордоні, про участь працівників Академії у міжнародних науково-практичних конференціях та багато іншого.
Він зосередив увагу на перевагах освітньої діяльності вишу, розкрив особливості та перспективи, які відкриваються перед випускниками закладу, адже багаторічний досвід засвідчує, що випускники академії завжди мають гідне працевлаштування і відповідну оплату праці.
Учні та ліцеїсти, які приїхали зі всіх куточків України, переглянули кілька навчальних фільмів про академію, а також слайд-презентацію, що розкривала основні напрями діяльності закладу, здійснили екскурсію приміщеннями. Весь захід безперебійно транслювався online на офіційному сайті НАДПСУ.
На стройовому плацу проходила виставка автомобільної та спеціальної техніки, приладів та озброєння кафедр. Найнезабутнішою подією стали показові виступи курсантів із затримання порушника державного кордону: і контрабандистів ловили, і атаки диверсійно-розвідувальних груп так відбивали, що від стрілянини аж вуха закладало, й елементи рукопашного бою демонстрували, й кінологи зі своїми чотирилапими наркотики шукали й злочинців затримували… А що вже полонив виступ театралізованого плац-параду!
– Особливостями вступної кампанії 2018 року, – поінформував Олег Шинкарук, – є те, що в нас збільшується державне замовлення. Кордон потребує висококваліфікованих офіцерів за спеціальностями «Безпека державного кордону», «Правоохоронна діяльність», «Радіо-
техніка та телекомунікація». Сьогодні змінюється і кордон: оснащується сучасними технічними засобами охорони. Все це впроваджується в навчальний процес, все це сьогодні ми демонструємо, – зазначив ректор.
А наостанок він підкреслив, що прикордонник — це не професія, а стан душі.