Служителі Феміди задовольнили позовну заяву колишнього полоненого атовця щодо встановлення юридичного факту поранення, захворювання та перебування у полоні в період виконання обов’язків військової служби на окупованій території Донецької області.

У лютому 2014 року молодий чоловік пішов до війська на контракт і брав участь у боях за суверенітет і територіальну цілісність країни. Про це йдеться у рішенні Нетішинського міського суду. Влітку під час обстрілів під Шахтарськом був тяжко поранений і потрапив до полону, визволяти з якого їздила мати. Про знущання над сином жінка дізналася з Інтернету, адже бойовики знімали допити на відео. Воїну в Донецьку зробили важку операцію, згодом звільнили із полону, але його наслідки морально й фізично дають про себе знати й досі.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив задовольнити позов атовця. Встановлення юридичного факту поранення, захворювання та перебування його в полоні в контрольованих Російською Федерацією іррегулярних збройних формуваннях на окупованій території Донецької області в результаті збройної агресії Російської Федерації необхідне йому  для визначення статусу як особи, котра перебувала під захистом Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях, яку Україна ратифікувала 3 липня 1954 року, тобто жертви міжнародного збройного конфлікту, що обумовлює виникнення прав та обов’язків, передбачених цією Конвенцією й іншими нормами міжнародного права.